Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Στείλτε μήνυμα στον πρωθυπουργό...



Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει, και θα μας επηρεάσει όλους.

Στις 1-12 Δεκεμβρίου 2008 θα συναντηθούν στο Πόζναν της Πολωνίας οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΟΗΕ προκειμένου να προχωρήσουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Στόχος είναι μέχρι το 2050 να επιτευχθεί παγκοσμίως μια μείωση των εκπομπών CO2 κατά 60-80%.

Είναι απαραίτητο ΟΛΟΙ οι ηγέτες να υποστηρίξουν τον δεσμευτικό αυτό στόχο, και φυσικά ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ας του υπενθυμίσουμε την ευθύνη του για την επιτυχία των παγκόσμιων διαπραγματεύσεων στέλνοντάς του μια ηλεκτρονική κάρτα.

Μετά από πρόταση του antigold στέλνουμε και μια ακόμα καρτούλα: Στις 15/2/2007, ακτίβιστές της Greenpeace έγραψαν με μεγάλα γράμματα τη φράση “Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΔΩ” μπροστά σε ένα λιγνιτωρυχείο στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Σκοπός ήταν να τονιστεί η συνεισφορά της εξόρυξης και καύσης του λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας στην υπερθέρμανση του πλανήτη - σε ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι στην Τσεχία ή στην Κοζάνη.

Ίσως ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να λάβει και τις δυο καρτούλες. Η Θεσσαλονίκη μέσα στη θάλασσα μπορεί είναι μια ζοφερή εικόνα του μέλλοντος μας. Τα λιγνιτορυχεία της εικόνας είναι μια ζοφερή εικόνα του παρόντος, παρόντος που υποθηκεύει το μέλλον των κατοίκων του ενεργειακού λεκανοπεδίου Πτολεμαΐδας-Κοζάνης. Αν όμως φτάσουμε εκεί, ένα από τα αίτια θα είναι ΚΑΙ τα λιγνιτωρυχεία του λεκανοπεδίου Πτολεμαΐδας-Κοζάνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια άλλη ιδέα για καρτούλα στον Πρωθυπουργό:
http://antigoldgreece.wordpress.com/2008/11/18/climate_change/

 
back to top