Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

1ος αγώνας δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου...

Απομένουν 2 μέρες και 14 ώρες πρίν τον 1ο (πρώτο) αγώνα δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου για ένα καλύτερο περιβάλλον και την ημερίδα που θα ακολουθήσει. Η ενότητα με τις συμβουλές μας για ένα όσο το δυνατό πιο "ασφαλή" αγώνα συνεχίζεται...


Διόρθωση των προβλημάτων στάσης στο περπάτημα

Η τέλεια στάση του σώματος έγκειται στη συμμετρία. Αν υπάρχουν ταλαντεύσεις στο βάδισμά σας, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει τραυματισμό. Οι ποδίατροι μπορούν να σας συστήσουν κάποιο ειδικό κατάστημα για παπούτσια, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε διορθωτικά παπούτσια ή πάτους που να ταιριάζουν με τα παπούτσια που έχετε.
Αλλα προβλήματα στάσης μπορεί να προκύψουν αν το ένα πόδι είναι πιο μακρύ από το άλλο ή από μια ελαφρά στρεβλωμένη ή γυρτή σπονδυλική στήλη, η οποία μπορεί να προκαλεί πόνο στις ορθώσεις του γοφού ή του γονάτου σας.
Κοιτάξτε τις σόλες ενός παλιού ζευγαριού παπουτσιών. Αν είναι φθαρμένες περισσότερο από τη μια πλευρά, τότε πατάτε στραβά όταν βαδίζετε, πράγμα που σημαίνει ότι τα πόδια σας γέρνουν προς τα μέσα ή προς τα έξω. Αν η μια σόλα είναι πιο φθαρμένη από την άλλη, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο βηματισμός σας είναι ανομοιόμορφος. Και πάλι θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου ποδιάτρου.

Πώς να αναπνέετε
Το οξυγόνο είναι η πιο ζωτική ανάγκη του σώματος. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επιβιώσει επί αρκετές μέρες χωρίς νερό και ακόμα περισσότερες χωρίς τροφή, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο. Για πολλούς από εμάς, ο καθιστικός τρόπος της ζωής μας σημαίνει ότι λαμβάνουμε την ελάχιστη ποσότητα οξυγόνου που χρειαζόμαστε για επιβίωση και για να εκτελέσουμε βασικές δραστηριότητες. Οι πνεύμονές μας δεν είναι συνηθισμένοι στη μεγάλη χωρητικότητα και οι μύες που εμπλέκονται στη διαστολή τους σπάνια χρησιμοποιούνται πλήρως.
Όταν ξεκουράζονται, οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή γεμίζουν τους πνεύμονές τους με 400 χιλιοστόλιτρα αέρα. Με την άσκηση, αυτός μπορεί να αυξηθεί στα 4 λίτρα ή και περισσότερο - άρα, μια αύξηση στο δεκαπλάσιο. Αν η άσκηση είναι τακτική, οι πνεύμονες θα διευρυνθούν σταδιακά, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν περισσότερο αέρα ακόμα και κατά την ανάπαυση. Όσο η φυσική σας κατάσταση θα βελτιώνεται, το σώμα σας θα μπορεί να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο.

ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Κοιλιακή αναπνοή
Προσπαθήστε να φουσκώνετε το στομάχι σας όταν εισπνέετε, ώστε να αναπνέετε από την κοιλιά σας. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την ποσότητα τον αέρα που εισρέει στους πνεύμονές σας.
Μετράτε την αναπνοή σας
Το να μετράτε ενώ αναπνέετε, θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν άνετο ρυθμό αναπνοής. Δοκιμάστε μετρώντας 1, 2, 3, 4 κατά την στην εισπνοή και 1, 2, 3 κατά την εκπνοή.
Αναπνέετε σύμφωνα με το βήμα σας
Συντονίζετε κάθε ανάσα με το βήμα σας. Στο ζωηρό βηματισμό, δοκιμάστε να εισπνέετε και να εκπνέετε σε κάθε σας βήμα.
Απαγγείλετε ένα στίχο
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να απαγγέλλετε ένα στίχο όπως το «Μπορώ να αδυνατίσω! Ναι, μπορώ»! Καθώς εισπνέετε και εκπνέετε, για να καθορίσετε το ρυθμό σας, και να θυμάστε για ποιο λόγο αρχίσατε να περπατάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top