Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Σε κίνδυνο η τροφοδοσία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας...


To kozan.gr παρουσιάζει αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί και αφορά την άρνηση κατοίκου της Μαυροπηγής να «αποχωρήσει» από το χωράφι του, το οποίο έχει απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ, χωρίς όμως να συμφωνεί ο ίδιος με τους όρους και συγκεκριμένα με την τιμή μονάδας που έχει εκδικάσει το δικαστήριο. Ο καδοφόρος εκσκαφέας της πρώτης τομής του ορυχείου Μαυροπηγής είναι ήδη κοντά στο συγκεκριμένο χωράφι, και σε λίγες ημέρες εάν δεν βρεθεί λύση θα πρέπει να σταματήσει την εκσκαφή. Επόμενο είναι να σταματήσουν με τη σειρά τους και οι υπόλοιποι εκσκαφείς του ορυχείου όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα εξόρυξης.

Η ΔΕΗ για να αποφύγει το αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να εγκλωβιστεί, ζήτησε να εκδοθεί σχετική διοικητική πράξη, διαδικασία η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου του 2009.Μέχρι τότε όμως, τα στελέχη της Επιχείρησης εκτιμούν ότι θα σταματήσει η τροφοδοσία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Υπενθυμίζουμε πως η συνολική ισχύς του σταθμού είναι 620 MW (τέσσερις μονάδες).Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, φαίνεται να έχει ζητήσει συνάντηση με τον Εισαγγελέα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αφού αυτή η εξέλιξη θα αφήσει πάνω από 400 εργαζόμενους που απασχολούνται στις εργολαβικές δραστηριότητες του ορυχείου και τους «εξαμηνήτες» της ΔΕΗ, χωρίς δουλειά.Από τη μεριά του Σπάρτακου (το μεγαλύτερο σωματείο της περιοχής και το δεύτερο πανελλαδικά στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας) τονίζεται ότι «το δίκαιο αίτημα ενός κατοίκου της τοπικής κοινωνίας, δεν μπορεί να αφήσουμε να βάλει στην ανεργία 400 οικογένειες και να προσθέσει προβλήματα στην ΔΕΗ. Οι εμπλεκόμενοι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν λύση»

Πηγή: Kozan.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

afou ke to kozan.gr ehi bri ton ehtro diakopis trofodosias tou stathmou brawo tous .Kala emathan na mas doulewoun ke esis to anaparagete .Afou eki den ehoun karbouno ligniti ke to problima to gnorizoun i armodii ,tora pigan stin propaganda.apo tin arhi tis dianiksis ikseran oli oti ine patata as tin fane tora oli

ΚΑΥΚΑΣΙΟΣ είπε...

Η ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΝΗΞΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ . ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗς. ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ . ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΗς ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗς ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Basilis onoma ke prama opos andreas sidereinios

Ανώνυμος είπε...

tora o Takis tha bri evkeria na riksi tin kakisti ikonomiki katastasi stous Mavropigiotes .Are plaka pou tha spame

Ανώνυμος είπε...

θα δούμε τι και πως μη βιάζεστε.Υπάρχει λόγος που γίνονται αυτά.Δεν τρώμε κουτόχορτο!!Εδώ είμαστε και θα τα πούμε πάλι!Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και δεν βγαίνει τυχαία!

 
back to top