Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Χαλβατζή σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου Κοζάνης.


Σ' επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Σπυρίδωνος Χαλβατζή απάντησε Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης από την λειτουργία του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ κ.λπ..
Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:
«Με την ποινικοποίηση και τον αυταρχισμό επιχειρεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα:
Αντί η Κυβέρνηση να επιλύσει τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από την έλλειψη βασικών μέτρων κατά τη λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και των λιγνιτωρυχείων (Νότιο και Κύριο πεδίο) και αντί να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των κατοίκων της περιοχής, ποινικοποιεί του αγώνες τους και με συνεχείς διώξεις τους οδηγεί στα δικαστήρια με βαριές και αστήριχτες κατηγορίες.
Στις διώξεις αυτές πρωτοστατεί η διορισμένη από την Κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία, εκτός από την παράστασή της ως πολιτική αγωγή, εγείρει με αγωγή στα αστικά δικαστήρια και πρωτοφανείς αξιώσεις για αποζημίωση από τους κατοίκους της περιοχής με προφανή στόχο να επιβάλει ένα κλίμα τρομοκρατίας. Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμη φορά ότι η απελευθέρωση της αγοράς και το κυνήγι του κέρδους συμβαδίζουν με τον αυταρχισμό.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός αν προτίθεται η Κυβέρνηση να σταματήσει τον επικίνδυνο και ολισθηρό κατήφορο να θέσει τέρμα στις απαράδεκτες αξιώσεις της ΔΕΗ κατά των κατοίκων της περιοχής και να επιλύσει τα δίκαια αιτήματά τους.»

Η απάντηση του Υφυπουργού βρίσκεται αναρτημένη στο site μας: www.pontokomi.com
Επίσης αναρτημένη βρίσκεται και η έκθεση για το 2008 της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του περιβάλλοντος μιας επιτροπής που συμβάλλει συμβουλευτικά στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την προστασία του περιβάλλοντος όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο. Αλήθεία σε ποιο από τα θέματα που ασχολήθηκε η επιτροπή αυτή άλλαξε κάτι ουσιαστικό;;;
Όπου δεν θέλεις να δώσεις λύσεις φτιάξε μια επιτροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top