Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

1ος αγώνας δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου...

Απομένουν 9 μέρες και "κάτι" ώρες πρίν τον 1ο (πρώτο) αγώνα δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου για ένα καλύτερο περιβάλλον και την ημερίδα που θα ακολουθήσει. Η ενότητα με τις συμβουλές μας για ένα όσο το δυνατό πιο "ασφαλή" αγώνα συνεχίζεται...



Περπάτημα: Ένας τρόπος άσκησης για όλους...
Το περπάτημα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, απλούς και φυσικούς τρόπους άσκησης και αποτελεί το πρώτο στάδιο δραστηριότητας για πολλούς αρχάριους δρομείς, ιδιαίτερα ερασιτέχνες, που αποφασίζουν να αφήσουν την καθιστική ζωή.
Τα περπάτημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο και αποτελεί έναν εύκολο τρόπο αερόβιας άσκησης που έχει ως στόχο τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και της φυσικής κατάστασης. Είναι μια δραστηριότητα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο και δαπανηρό εξοπλισμό και μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Φορέστε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και άνετα ρούχα και είστε έτοιμοι για δράση!
Κάντε τώρα την αρχή!
Ωραία η άσκηση αλλά πως να ξεκινήσει κανείς; Ειδικότερα σε κάποιους που έχουν πολύ καιρό να γυμναστούν και ίσως έχουν και μερικά παραπανίσια κιλά να φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσουν μια φυσική δραστηριότητα. Το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η απόφαση να βγει κανείς από το σπίτι με στόχο να γυμναστεί. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, όμως ο ενθουσιασμός από την ευεξία που δημιουργεί η αεροβική άσκηση θα εξαφανίσει τις όποιες σκέψεις σας προτρέπουν να επιστρέψετε στην καθιστική ζωή. Το περπάτημα μπορεί να γίνει μια πολύ ωραία εμπειρία, ειδικότερα αν το κάνετε με παρέα και σε ρυθμό που να μπορείτε να μιλάτε.


Περπατήστε σωστά
Το περπάτημα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε υπαίθριο είτε σε εσωτερικό χώρο με τη χρήση διαδρόμου γυμναστικής. Όπου και αν επιλέξετε να αρχίσετε να περπατάτε είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή τεχνική ώστε να αποκομίσετε στο μέγιστο τα οφέλη της άσκησης. Η σωστή τεχνική προϋποθέτει την κατάλληλη στάση του σώματος σε σχέση με την επιβάρυνση με στόχο την καλύτερη εργονομία και την προστασία από διάφορους τραυματισμούς.
Φροντίστε να ενυδατώνεστε
Μην εξαντλείτε τον οργανισμό σας καταβάλλοντας υπερβολικές προσπάθειες και κάντε διαλείμματα εφόσον το χρειάζεστε. Μην παραλείπετε να πίνετε νερό κατά την διάρκεια της διαδρομής ειδικότερα όταν ο καιρός είναι ζεστός και η διάρκεια της άσκησης μεγάλη.

Του Ανδρέα Καλογέροπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top