Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 245545…. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...


Ατέλειωτη αυτή η "σειρά" με το τίτλο "Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κοζάνη". Πόσα επεισόδια άραγε να μετράει; Πραγματικά γεράσαμε μαζί της. Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να ολοκληρωθεί και μάλιστα με κάποιο "happy end"; Ας αφήσουμε όμως τα παραπάνω ερωτήματα και ας μπούμε στην ουσία. Εδώ περίπου και μια βδομάδα οι μετρήσεις ρύπανσης στην Κοζάνη κυμαίνονται ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Το δε Σάββατο 13/09/2008 όπως βλέπετε και στην διπλανή φωτογραφία που προέρχεται από το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας επί της οδού Αριστοτέλους στη Κοζάνη, η Ποιότητα της ατμόσφαιρας όσο αφορά την ρύπανση, εμφάνιζε τον ΔΕΙΚΤΗ στη θέση 10, δηλαδή στο υψηλότερο σημείο όπου οι Επιπτώσεις για την Υγεία ιδιαίτερα σε ευαίσθητα άτομα είναι σοβαρότατες.

Βέβαια εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς "Καλά τα λέτε εσείς και άλλοι που κατά καιρούς αναφέρεστε επί παρόμοιων θεμάτων αλλά ποιος σας ακούει; Τόσα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές δεν είμαστε; Λαμβάνεται κανένα μέτρο ;" και δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Απ’ ότι φαίνεται το μόνο αποτελεσματικό μέτρο που λαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια αυτοί που μας διοικούν (ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος) για τη σχεδόν καθημερινή υπέρβαση των ορίων των ατμοσφαιρικών ρύπων και των μικροσωματιδίων, είναι το να περιμένουν πότε απλά θα "πέσει" ο ΔΕΙΚΤΗΣ.

-- Μήπως είναι καιρός η Δημοτική Αρχή, η Νομαρχία η Περιφέρεια και οι Βουλευτές μας να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και ουσιαστικό;
-- Μήπως είναι πια καιρός όλοι αυτοί οι κύριοι να καταλάβουν ότι λόγω της χρόνιας ρύπανσης σ' αυτή τη περιοχή ΠΛΕΟΝ ανήκουμε όλοι και όλες στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού;

Τα "μήπως" των πολιτών σίγουρα είναι πολύ περισσότερα αλλά αυτό που τελικά μετράει είναι τα ΠΡΕΠΕΙ όλων αυτών που μας διοικούν. Επιτέλους κύριοι ασχοληθείτε αποτελεσματικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος και μην προσπερνάτε ή κουκουλώνετε το πρόβλημα. Αγανακτήσαμε!!!

Άρης Σαμαράς-Ένας εκ των θεατών

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mba g avto psifisate meta apo tosa hronia tin metengatastasi sas .Kala plaka mas kanate .Kanis sas ekane apergia pinas i diamartiria i katadikase tin DEH .Plaka mas kanete .Boulevti Athanasopoulo den ehete ti ekane .Prosopiko biznes proothisis Zarafidi Dievthinti Peribalontos LKDM .EHETE PLAKA
EFTIHOS TELEVTEA EMFANISTIKE AVTO TO BLOG PIOS OMOS BOITHA ta pedia .

ΚΑΥΚΑΣΙΟΣ είπε...

Η μετεγκατάσταση είναι μια τραγική διαδικασία γι αυτούς που την υφίστανται.
Φανταστείτε την Ποντοκώμη ως τυχερή;;;
Κάθε μέρα πνίγεται όλο και περισσότερο και θα πνίγεται γιατί οι μεγάλες πόλεις ( συνεπώς οι μεγάλοι δήμαρχοι κλπ) υποκριτικά κρίβονται πίσω από λόφους (Κοζάνη ) που σταματούν τα σωματίδια ή πίσω από μη μετρήσεις ή την φορά των ανέμων (περίπτωση Πτολεμαϊδας).
Όταν και όποτε η Ποντοκώμη ή η Ακρινή ή η Μαυροπηγή ή ο Αγιος Δημήτριος ήήή ... καλούσαν για συμπαράσταση εισέπραταν χλευασμό και κουλτουροκανιβαλλισμό("εμείς μιλάμε τόσα χρόνια εσείς τώρα ξυπνήσατε -υστερούβουλοι χωριαταραίοι")
Παρ' αυτά η Ποντοκώμη είναι και θα παραμείνει μπροσταρισσα στον αγώνα για καθαρότερο κα ποιοτικότερο περιβάλλον.
Ίσως χωρίς επιτυχία πάντοτε.
Παράσημό μας ότι είμαστε οι μόνοι ενοσλητικοί για τη ΔΕΗ σήμερα.
Νάσαι σίγουρος θα παραμείνουμε ενοχλητικοί και ίσως όχι μόνο...

Ανώνυμος είπε...

αυτο το ξερω .Ευγε!!

 
back to top