Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

HOME: μια ταινία αφιερωμένη στο Περιβάλλον...

Η ταινία HOME του Luc Besson με θέμα τη καταστροφή του περιβάλλοντος, προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Ιουνίου σε 50 χώρες σε κινηματογράφο, τηλεόραση, dvd και ιντερνέτ.
Η πρεμιέρα της ταινίας συνέμπιπτε με τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Yann Arthus-Bertrand, γωστός φωτογράφος που χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό σε συνεργασία με το Luc Besson, θέλουν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη προστασία του πλανήτη.
Με γυρίσματα σε 54 χώρες επί 217 μέρες, η ταινία προβάλλει θεαματικές αεροφωτογραφίες για να ευαισθητοποιηθεί ολόκληρος ο κόσμος για τους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξαφάνιση των ζώων και των φυτών και την εξάντληση των πρώτων υλών.
Όλα τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν στη ΜΚΟ GoodPlanet, του Yann Arthus-Bertland που αγωνίζεται για τη προστασία του πλανήτη.
Όλες οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που δημιουργήθηκαν κατά τη παραγωγή της ταινίας, υπολογίστηκαν και μετατράπηκαν σε αντισταθμίσεις του διοξειδίου του άνθρακα ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top