Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Τα ναρκωτικά απειλούν την νεολαία...

Τα ναρκωτικά είναι τοξικές ουσίες με φυσική ή χημική προέλευση που προκαλούν κατάσταση νάρκης και ευεξίας ενώ ταυτόχρονα επιφέρουν διαστροφή, εξασθένηση και πλήρη αδράνεια των λειτουργιών του κεντρικού νευρικού συστήματος ,προκαλώντας εθισμό και εξάρτηση. Η μάστιγα των ναρκωτικών θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες της εποχής μας ,αφού πλήττει πλήθος ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η διάδοση τους αντιπροσωπεύει μια κοινωνική πληγή που καταπολεμάτε με κάθε τρόπο. Μεγαλύτερα θύματα οι νέοι ,οι οποίοι δεν έχουν ζήσει και δεν έχουν ελκυσθεί απ' τη ζωή με αποτέλεσμα να αναζητούν εμπειρίες.
Έτσι απερίσκεπτα ,προκαλούν τον ευατό τους και δεν διστάζουν να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκουν τα ναρκωτικά ως καταφύγιό λόγω των σοβαρών προβλημάτων τους.
Ποια όμως είναι τα ναρκωτικά και τι πραγματικά προσφέρουν;
Σχηματικά ,χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ελαφρά και σκληρά. Στα ελαφρά ή αλλιώς ψυχεδελικά είναι τα παράγωγα της ινδικής κάνναβης (μαριχουάνα) ή η ρητίνη (χασίς). Ενώ στα σκληρά ή οπιώδη ανήκουν το όπιο ,η ηρωίνη , η μορφίνη και η κοκαΐνη. Η χρήση των ναρκωτικών προκαλεί στο άτομο ένα συναίσθημα ειρήνης και εσωτερικής ικανοποίησης ,μια ηρεμία που συχνά γίνεται χαρά. Οι έννοιες του χρόνου και του χώρου αλλοιώνονται ,και τα χρώματα και τα όνειρα γίνονται αντιληπτά με νέο τρόπο ,πιο έντονο. Ενώ το πνεύμα ζωντανεύει και οι αναμνήσεις ανακατεύονται δίνοντας την εντύπωση ενός διανοητικού εμπλουτισμού.
Επομένως ,είναι απαραίτητο το κράτος να φροντίσει να ενημερώσει τους πολίτες του για τους κινδύνους που διατρέχουν. Ακόμη πρέπει να βοηθήσει τους τοξικομανείς ,να μην τους θεωρεί εγκληματίες και να κυνηγήσει τους διανομείς και τους πωλητές ώστε να παταχθεί το κερδοφόρο εμπόριο των ναρκωτικών.
Τέλος ,εμείς οι νέοι λέμε << ΟΧΙ >> τεχνητό παράδεισο των ναρκωτικών και στηρίζουμε τους αγώνες κατά αυτών.

Άρθρο της Κατερίνας Χ. Κερδεμελίδου 18 ετών.
Επιτροπή Τμήματος Περιβάλλοντος του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ελλησπόντου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 25 – 06 – 09

web site : neoiellispontou.blogspot.com
Facebook: Neoiellispontou
e-mail : neoiellispontou1@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top