Η παρακάτω υπέροχη και συνάμα αληθινή ιστορία, αποδεικνύει περίτρανα πόσο όμορφη και περιπετειώδης μπορεί να είναι η ζωή μας. Μπορεί όμως να είναι και ανταποδοτική.
Να μας επιστρέψει αυτά που εμείς της δώσαμε. Πριν πολλά χρόνια ζούσε ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης που λεγόταν Φλέμινγκ. Μια μέρα, την ώρα που δούλευε άκουσε μια κραυγή που ζητούσε βοήθεια από ένα κοντινό έλος. Πέταξε τα εργαλεία του και όρμισε στο έλος. Κι εκεί, χωμένο μέχρι το στήθος του μέσα στη λάσπη, βρισκόταν ένα κατατρομαγμένο αγόρι που ούρλιαζε και πάλευε για να γλιτώσει από ένα σίγουρο, αργό και τρομαχτικό θάνατο. Ο αγρότης έσωσε το νεαρό. Την άλλη μέρα ένα αστραφτερό αμάξι έφτασε στην αυλή του αγρότη, κι ένας κομψοντυμένος ευγενής κατέβηκε και συστήθηκε ως ο πατέρας του παιδιού που έσωσε ο φτωχός αγρότης. «Θα ήθελα να σας προσφέρω κάτι», είπε ο ευγενής, «Σώσατε τη ζωή του παιδιού μου!». «Όχι, δεν μπορώ να δεχτώ αμοιβή για ό,τι έκανα», απάντησε ο Σκωτσέζος αγρότης και δεν δέχτηκε την προσφορά. Τη στιγμή εκείνη ο γιος του αγρότη πρόβαλε από το σπιτάκι τους. «Ο γιος σας είναι;», ρώτησε ο ευγενής. «Μάλιστα», απάντησε ο γεωργός γεμάτος περηφάνια. «Έχω να σας προτείνω κάτι. Επιτρέψτε μου να τον πάρω μαζί μου και να του προσφέρω μια καλή μόρφωση. Αν ο νεαρός μας μοιάζει έστω και λίγο του πατέρα του, θα γίνει κάποιος για τον οποίο θα μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι!».
Και τελικά έτσι έγινε. Τα χρόνια πέρασαν, ο γιος του αγρότη αποφοίτησε από την Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή St.Mary’s του Λονδίνου, και προχώρησε μέχρι που έγινε πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο με το όνομα Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ, διότι ανακάλυψε την Πενικιλίνη. Μερικά χρόνια αργότερα ο γιος του ευγενούς αρρώστησε από πνευμονία και σώθηκε από την Πενικιλίνη. Το όνομα του ευγενούς; Λόρδος Ράντολφ Τσώρτσιλ, πατέρας τους Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ. Κάποιος κάποτε είπε : «΄Ο,τι φεύγει ξαναγυρίζει». Το ίδιο ισχύει φίλοι μου, για κάθε τι καλό ή κακό κάνουμε, λέμε, ή σκεφτόμαστε στη ζωή μας. Οι τεχνικοί των κομπιούτερ χρησιμοποιούν την έκφραση «garbage in, garbage out»,
που στα ελληνικά μεταφράζεται «σκουπίδια μέσα, σκουπίδια έξω». Με άλλα λόγια, αυτό που στέλνουμε προς τα έξω, ξαναγυρνά πίσω μας. Μπορεί να επιστραφεί από διαφορετική πηγή, πρόσωπο, ή κατάσταση, αλλά τελικά επιστρέφει στη βάση του. Και το καλό και το κακό. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και ας ξανασκεφτόμαστε πριν πούμε μια βαριά κουβέντα για κάποιον, ή πριν κάνουμε κάτι για το οποίο θα μετανιώσουμε, διότι οι επιπτώσεις του επάνω μας μπορεί να είναι σοβαρές, απρόβλεπτες και μακροχρόνιες.
Ας γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Ας θυμόμαστε, ότι επειδή κάτι δεν έχει άμεσες συνέπειες, ή επιπτώσεις, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχει στο μέλλον.
Η ζωή είναι τόσο σύντομη για να την σπαταλούμε θυμωμένοι, σκεπτόμενοι άσχημα, ή κάνοντας άσχημα πράγματα. Μπορούμε τόσο εύκολα να βρούμε την εσωτερική γαλήνη μέσα από καλές πράξεις, καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, που ποτέ κανένα κακό, καμιά κακή πράξη και συμπεριφορά κανενός ανθρώπου δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν το πολυτιμότερο δώρο που κρύβουμε μέσα μας.
Τη δύναμη της καλοσύνης
Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009
H δύναμη της καλοσύνης...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου