Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Αποστάσεις από την «σκληρή» γραμμή για τη ΔΕΗ...


Αποστάσεις από την απόφαση-πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κοζάνης να υιοθετήσει μια περισσότερο «σκληρή» γραμμή έναντι της ΔΕΗ, με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη των έξι κατοίκων του Αγίου Δημητρίου, κράτησε χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο νομάρχης Γιώργος Δακής. Χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα εισηγηθεί ο ίδιος στο Σύμφωνο Συνεργασίας την αποστολή μιας «έντονου» ύφους επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, ο κ. Δακής θύμισε απλά την ομόθυμη απόφαση της τοπικής κοινωνίας να ζητήσει από την Επιχείρηση την απόσυρση της δικής της δίωξης κατά των κατοίκων, σημειώνοντας πως υπάρχει ακόμη ο χρόνος για «ωριμότερη σκέψη και απόφαση» της ΔΕΗ.
Ολόκληρη η σχετική δήλωση του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή έχει ως εξής: «Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι εφέσιμη και θα ακολουθηθεί, εξ’ όσων γνωρίζω, η διαδικασία της έφεσης. Επομένως δεν έχει τελεσιδικήσει. Το δεύτερο στοιχείο είναι πως, ήδη, ομόφωνα το Σύμφωνο Συνεργασίας είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ, όταν είχε ανακύψει το ζήτημα, να αποσύρει τη δική της συμμετοχή σε όλη αυτή τη διαδικασία. Γιατί θέλω να θυμίσω πως αυτή η δίωξη είχε δυο σκέλη. Το σκέλος της αυτεπάγγελτης δίωξης του εισαγγελέα και την αίτηση δίωξης από την πλευρά της ΔΕΗ. Είχαμε ζητήσει ομόφωνα από τη ΔΕΗ να σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Από ότι θυμάστε, η ΔΕΗ μας είχε απαντήσει με ένα καθόλου κομψό τρόπο για το αίτημά μας αυτό και είχε υπάρξει ομόφωνη και ομόθυμη αντίδραση και απάντηση στη θέση της ΔΕΗ από το σύνολο των φορέων του τόπου μας. Πιστεύω ότι εκτός από την καλή βούληση της τοπικής μας κοινωνίας για τα ενεργειακά ζητήματα, είναι πολύ σημαντικό και να υπάρχει έμπρακτα και η καλή βούληση της ΔΕΗ. Και θεωρώ πως στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν λειτούργησε σύμφωνα με αυτό που ζητήσαμε σαν Σύμφωνο Συνεργασίας όλη η τοπική κοινωνία ομόφωνα. Θεωρώ πως υπάρχει ακόμη χρόνος για ωριμότερη σκέψη και απόφαση…».

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εκπρόσωποι μας ξεπέρασαν και τις "ΚΥΡΑ - ΚΑΤΙΝΕΣ" των χωριών!!!

Πάντα φαγωμάρα για τις απόψεις τους "ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ".

Κανένα έργο για "πρόληψη - ενέργειες" πρωτίστης σημασίας θεμάτων δεν γνωρίζουν .

Με "ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ" νομίζουν οτι θα μας εντυπωσιάσουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση καταδίκης απο το Συμβουλειο Υπουργών της Ε.Ε. Που δημοσιεύσατε παλια εδώ Αφορά μόνο Σημιτη ,Καραμανλή Παπανδρεου και όχι Μυτλιαγκα ,Ανδρεάδη ,Δακη ....Το παιδί χαζοσε εντελώς βλέπω...

 
back to top