Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσκεψη στη νομαρχία για το ρήγμα της Μαυροπηγής...


Έκτακτη σύσκεψη, υπό το νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη νομαρχία Κοζάνης, μετά την επέκταση του ρήγματος Μαυροπηγής. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή με την επέκταση του ρήγματος και αποφασίστηκαν τα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του οικισμού της Μαυροπηγής. Ο νομάρχης έδωσε εντολή να γίνουν άμεσα δύο γεωτρήσεις πλησίον του οικισμού και να τοποθετηθούν κλισιόμετρα και δείκτες για την παρακολούθηση του φαινομένου. Επίσης, θα γίνουν οι απαραίτητες τοπογραφικές εργασίες για την παρακολούθηση των μετατοπίσεων των θέσεων ελέγχου, που θα καθορίσει το ΙΓΜΕ. Ακόμη θα γίνει ειδική μελέτη για τα αίτια που μπορεί να προκαλούν τη ρηγμάτωση του εδάφους για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου. Όπως τόνισαν στελέχη του ΙΓΜΕ, που πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τον οικισμό, όμως επειδή το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη χρειάζεται άμεση και στενή παρακολούθηση για κάθε ενδεχόμενο. «Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, τόσο σε σχέση με την παρακολούθηση του φαινομένου, όσο και για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, για την ασφάλεια του οικισμού της Μαυροπηγής και των εργαζομένων της ΔΕΗ στο παρακείμενο ορυχείο» τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νομάρχης Κοζάνης. Επίσης, με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία ο κ. Δακής ζητά τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων, ώστε «να προληφθεί κάθε κίνδυνος και δυσάρεστη συνέπεια για τον οικισμό Μαυροπηγής». Στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αρμόδιος αντινομάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο διευθυντής του ΙΓΜΕ Νίκος Νικολάου, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας, Κώστας Γρίβας και ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ της νομαρχίας, Μάκης Ασλανίδης.

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όταν το ρήγμα φουσκώσει και ανοίγουν η ρωγμές ... ποίος μπορεί να κατηγορήσει τη βροχή…

Ανώνυμος είπε...

3η του Σεπτέμβρη.
ΠΑΣΟΚ: 36 χρόνια προσφοράς στη χώρα και τη Δημοκρατία

στ) Εξάλειψη του παρακράτους και του κομματικού κράτους.

ζ) Άμεση ένταξη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στην υπηρεσία του Έθνους και του Λαού και υποβολή τους σε αποτελεσματικό.........

β. Τον περιφερειακά αποκεντρωμένο κοινωνικό προγραμματισμό της οικονομίας που συνδυάζεται με τον έλεγχο των παραγωγικών μονάδων από τους εργαζόμενους (δηλαδή με την αυτοδιαχείριση) και από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς. Αρμόδιος κοινωνικός φορέας είναι το κράτος, η περιφέρεια, ο δήμος ή η κοινότητα, ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και τη σημασία της παραγωγικής μονάδας.

γ. Τη διοικητική αποκέντρωση με ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης

 
back to top