Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο καθ. Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (E.W.E.A.) για 4η συνεχόμενη φορά...


Δελτίο Τύπου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας(1) εξέλεξε για 4η συνεχόμενη φορά τον καθ. Αρθούρο Ζερβό(2) Πρόεδρο της. Η ξεχωριστή και μοναδική αυτή τιμή αντανακλά την αναγνώριση από τον κλάδο της αιολικής ενέργειας της μεγάλης προσφοράς του καθ. Ζερβού στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας, η αναγνώριση αυτή είναι μια χρυσή εξαίρεση και μοναδική τιμή για την Ελλάδα.
Τέλος θα μας επιτραπεί, να σημειώσουμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και για την ΕΛΕΤΑΕΝ της οποίας ο καθ. Ζερβός υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

ΕΛΕΤΑΕΝ
www.eletaen.gr - eletaen@eletaen.gr
Τηλ/Φαξ 0030 210 8081755

1 Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας είναι η μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική ένωση του κλάδου της Αιολικής Ενέργειας με 600 μέλη από 60 χώρες. (www.ewea.org)

2 Ο Αρθούρος Ζερβός είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 28/07/1952. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.
Το 1974 απέκτησε το Bachelor of Science in Engineering και το 1975 το Master of Science in Engineering, από το Τμήμα Αεροδιαστημικών και Μηχανολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Princeton στις ΗΠΑ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο P. et M. Curie στο Παρίσι, όπου απέκτησε το Diplome d’Etudes Approfondies (D.E.A) de Mecanique Experimentale des Fluides – Aerodynamique το 1978 και το Diplome de Docteur – Ingenieur το 1981.
Είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ΑΠΕ, (Εuropean Renewable Energy Council - ΕREC), Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αιολική Ενέργεια (Global Wind Energy Council - GWEC) και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αιολική Ενέργεια (Εuropean Wind Energy Association - EWEA). Επίσης, είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας για την Αιολική Ενέργεια και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21).
Από το 1990 έως το 1995 διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Γ.Δ. έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Τον Δεκέμβριο του 2009, ο καθηγητής Αρθούρος Ζερβός, ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ανέλαβε Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρικής της ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top