Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου στην Σύσκεψη του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης...


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου έδωσε το παρόν στην Σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης, το Σαββάτο 13–03–2010 στα γραφεία του Συλλόγου στην Πτολεμαΐδα, με θέμα την σύσταση Επιτροπής για την διεκδίκηση από το ΚΕΘΕΑ, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ και την υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων :
1) Ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Πτολεμαΐδα.
2) Ίδρυση Μονάδας Απεξάρτησης στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
3) Υλική στήριξη του Κέντρου Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες Ουσίες «Ορίζοντες» στην Κοζάνη.

Κρίνοντας απαραίτητη την Συμμετοχή του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ελλησπόντου στην Σύσκεψη του Συλλόγου εφόσον αφορά την Δυτική Μακεδονία και το θέμα των Ναρκωτικών είναι ένα παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει άμεση σχέση με τους Νέους, το παρόν έδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων και ο Διαχειριστής Ιστοσελίδας και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Το Συμβούλιο Νέων συγχαίρει τον Σύλλογο για τις πρωτοβουλίες του και δηλώνει την στήριξη του στις ενέργειες του Συλλόγου για την επίτευξη των παραπάνω αιτημάτων.

Είναι Εγκληματικό να μην λειτουργεί σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία ούτε ένας Συμβουλευτικός Σταθμός του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και ούτε μια Μονάδα Απεξάρτησης, όταν μάλιστα βρισκόμαστε στο Ευρωπαϊκό έτος 2010 και οι παραπάνω Λειτουργίες θεωρούνται Αυτονόητα Δικαιώματα.

Τελικά μόνο θεωρητικά υπάρχουν τα αυτονόητα δικαιώματα διότι πρακτικά δεν υφίστανται! Το θέμα αφορά την Δωρεάν Δημόσια Υγεία που Δημοκρατικά είναι ένα από τα πολλά Αυτονόητα Δικαιώματα των Πολιτών και της Κοινωνίας.
· Ακόμα και η Δημόσια Υγεία της Δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύει αφού τα δυο μεγάλα Νοσοκομεία της σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα πάσχουν σε καίριες ανάγκες.
-Αξίζει να σημειωθεί η απουσία των περισσότερων Θεσμικών Φορέων, όλων των Πολιτικών εκλεγμένων ανθρώπων και πολλών Συνδικαλιστικών Φορέων.

-Το ουσιαστικό μήνυμα από την Σύσκεψη του Συλλόγου είναι πως οι Θεσμικοί Φορείς και οι Πολιτικά εκλεγμένοι αιρετοί του Τόπου μας θα πρέπει να αφήσουν τις δηλώσεις,τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις για την ίδρυση του Συμβουλευτικού Σταθμού Θεραπείας και της Μονάδας Απεξάρτησης στην Δυτική Μακεδονία και να προχωρήσουν άμεσα στην πραγματοποίηση του έργου χωρίς πολλές «διαβουλεύσεις» και ανούσιες συζητήσεις.

Όλοι οι Θεσμικοί Φορείς μαζί με Συλλόγους, Σωματεία και άλλες Οργανώσεις, ακόμα και με την βοήθεια και την συμμέτοχη της Εκκλησίας στο εγχείρημα αυτό, σε συνεργασία με την Πολιτεία μπορούν να έχουν σύντομα το θεμιτό αποτέλεσμα για την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού (ΚΕΘΕΑ) και της Μονάδας Απεξάρτησης στη Δυτική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top