Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Επί τάπητος η μετεγκατάσταση Ποντοκώμης...


Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, έχει σήμερα στις 4 μ.μ. αντιπροσωπεία του δήμου Δ. Υψηλάντη με επικεφαλής τον δήμαρχο Κυριάκο Μιχαηλίδη.
Θέμα συζήτησης είναι η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, γι' αυτό θα συμμετέχουν τα μέλη της Επιτροπής Μετεγκατάστασης και δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μαυροματίδης, Ανδρέας Αθανασιάδης και Δημήτρης Χαϊτίδης. Παρόντες θα είναι επίσης, βουλευτές του νομού Κοζάνης (Πάρις Κουκουλόπουλος, Αλέκος Αθανασιάδης, Γιάννης Βλατής (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Κασαπίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ), ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης, ως τεχνικός σύμβουλος του δήμου Δ. Υψηλάντη για την μετεγκατάσταση, ενώ εάν καταστεί δυνατόν θα είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κύρκος.
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, ο δήμαρχος Δ. Υψηλάντη θα επιδιώξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της ΔΕΗ, δηλαδή με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.
Ο δήμαρχος Δ. Υψηλάντη Κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι «ζητήσαμε τη συνάντηση αυτή επειδή για τη δημοτική αρχή και κυρίως για τους δημότες της Ποντοκώμης, προέχει η μετεγκατάσταση του οικισμού. Θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να εξετάσουμε συγκεκριμένα την διαδικασία και να δούμε τα χρονοδιαγράμματα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης. Κατά την εδώ επίσκεψή του ο κ. Ζερβός ήταν θετικός, ωστόσο πρέπει να δούμε συγκεκριμένα πως θα δρομολογήσουμε τη λύση του προβλήματος της μετεγκατάστασης. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της παρουσίας του τεχνικού συμβούλου, δηλαδή της ΑΝ.ΚΟ., ενώ με την παρουσία των βουλευτών και του νομάρχη, θέλουμε να προσδώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα και να δεσμευτεί η ΔΕΗ σε συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα».
Ο Κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα εχέγγυα εξεύρεσης λύσης για το καλό των κατοίκων της Ποντοκώμης, της περιοχής και της ΔΕΗ».

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντιπροσωπεία του δήμου ΠτολεμαΪδας για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής?????
ή
έχουν λύσει το θέμα?????

 
back to top