Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Υπό αίρεση η νομιμότητα επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ...


Από σοβαρή παράλειψη πάσχει η περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε η ΔΕΗ για την εκμετάλλευση του Ορυχείου Μαυροπηγής και του Δυτικού πεδίου Προαστίου, καθώς δεν περιλαμβάνει την παραμικρή αναφορά στην ύπαρξη του οικισμού του Προαστίου, ενώ δεν υπάρχει επίσης καμία αναφορά στο ηχόφραγμα που έπρεπε να έχει κατασκευάσει ήδη η ΔΕΗ για την προστασία των κατοίκων του οικισμού της Μαυροπηγής.
Την παραπάνω καταγγελία έκαναν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Προαστίου Δημήτρης Κριαρίδης και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πτολεμαΐδας, Αθανάσιος Βούρας, με αφορμή την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ σε εκτάσεις του Προαστίου και την κατάθεση της περιβαλλοντικής μελέτης της ΔΕΗ για έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Προαστίου ζητά παρέμβαση του δημάρχου Πτολεμαΐδας και απειλεί με προσφυγή στον εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί εάν είναι έγκυρη η μελέτη που κατέθεσε η ΔΕΗ.
Όπως ανέφερε ο κ. Βούρας, μετά την καταγγελία του προέδρου του Προαστίου ζητήθηκε εγγράφως από τη νομαρχία το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε η υπεύθυνη του Τμήματος Περιβάλλοντος της νομαρχίας αναφορικά με τη νομιμότητα της δραστηριότητας της ΔΕΗ στο Ορυχείο Μαυροπηγής. Σημείωσε πάντως ότι με βάση την περιβαλλοντική μελέτη του ορυχείου Μαυροπηγής θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί ηχόφραγμα στη Μαυροπηγή, με δέσμευση για μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, κάτι που δεν έγινε, άρα η ΔΕΗ είναι έκθετη σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Και πρόσθεσε ότι στην ΜΠΜ. που κατέθεσε η ΔΕΗ δεν φαίνεται πουθενά το δ.δ. Προαστίου, άρα ο καθ? ύλην αρμόδιος για την ΜΠΕ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά το ζήτημα.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-Ρόη Βασβατέκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top