Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Θετικά μηνύματα για μετεγκατάσταση...


Ικανοποιημένοι, αλλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία, αποχώρησαν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθρούρο Ζερβό, οι εκπρόσωποι του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.
Στη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες, το παρών έδωσαν εκτός από την επιτροπή του Δήμου, οι βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Κοζάνης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Κοζάνης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ.
Ο κ. Ζερβός δεσμεύτηκε πως η ΔΕΗ δεν έχει πρόθεση να μπει στα 1300 στρέμματα και να αφήσει στη… «μοίρα» του τον οικισμό, με τους εκπροσώπους της περιοχής να ζητούν να εκδοθεί Κ.Υ.Α. και να πάρει ΦΕΚ η μετεγκατάσταση, αλλά και να γίνει το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις, ώστε στη συνέχεια να μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των 1300 στρεμμάτων.
Για όλα τα παραπάνω θα συνταχθεί μνημόνιο μεταξύ ΔΕΗ και εμπλεκόμενων φορέων, το οποίο θα «δένει» ουσιαστικά την παραπάνω διαδικασία, ενώ άμεσα αναμένεται να συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την έγκριση- γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε, ενέργειες τις οποίες θα κάνουν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Υψηλάντη, αλλά και το Τ.Σ. Ποντοκώμης.
Στόχος είναι να μπει σε διαδικασία «χωρίς επιστροφή» η μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης- Μαυροπηγής, με τη ΔΕΗ από εκεί και πέρα να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τα 1300 στρέμματα τον Απρίλιο του 2011. Να σημειωθεί πως στη συνάντηση ακούστηκε η πρόταση για λύση «Μεσοχώρας», στις περιπτώσεις των μετεγκαταστάσεων, κάτι που θα εξεταστεί από τη ΔΕΗ και το αρμόδιο Υπουργείο.

Πηγή: Kozan.gr

Κανείς δεν έπαθε τίποτα από το τάξιμο...από το δόσιμο συνήθως παθαίνει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

άλλα λέει και άλλα κάνει:


1).Ο κ. Ζερβός δεσμεύτηκε πως η ΔΕΗ δεν έχει πρόθεση να μπει στα 1300 στρέμματα και να αφήσει στη… «μοίρα» του τον οικισμό

το έδειξε με την Μαυροπηγή

2). θα συνταχθεί μνημόνιο μεταξύ ΔΕΗ και εμπλεκόμενων φορέων


το σύμφωνο συνεργασίας δεν ισχύει????

θα συνταχθεί καινούριο????

3).η πρόταση για λύση «Μεσοχώρας», στις περιπτώσεις των μετεγκαταστάσεων, κάτι που θα εξεταστεί από τη ΔΕΗ και το αρμόδιο Υπουργείο.

ακόμα στο εξετασθεί είμαστε......

4).Δημοπρατείται η 5η Μονάδα- Κανονικά οι προσλήψεις


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ λέει ότι αθετήσατε τον λόγο σας για την εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τους χιλιοταλαιπωρημένους συναδέλφους δεν θα τους αφήσει μόνους.

Εμείς την ευθύνη της διάλυσης της Επιχείρησης αλλά και της κατάρρευσης του ασφαλιστικού μας δεν θα την αναλάβουμε ούτε και θα την επιτρέψουμε


ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ???

 
back to top