Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Green Dreams: καινοτόμες ιδέες φιλικές προς το περιβάλλον...


Την ανάπτυξη φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικότητας με την υιοθέτηση καινοτόμων ιδεών για "πράσινες" επιχειρήσεις στηρίζει ο διαγωνισμός "Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα" που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας με την επιστημονική συνεργασία του ALBA Graduate Business School.
Ο διαγωνισμός επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες για ένα πιο φιλικό περιβάλλον, δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συνδυάσει φαντασία και πρακτικό πνεύμα με αποτέλεσμα έξυπνες, εφαρμόσιμες "πράσινες" επιχειρηματικές προτάσεις. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος άτομα, ομάδες ή και επιχειρήσεις. Όλοι όσοι υποβάλουν την πρότασή τους θα προσκληθούν σε ένα εργαστήριο, στο οποίο θα διδαχθούν πώς να προωθούν τις ιδέες τους.
Οι καλύτερες ιδέες θα κερδίσουν μία θέση στην Επίλεκτη Ομάδα Ιδεών του ALBA Graduate Business School και θα "υιοθετηθούν" από μέλη της Λέσχης -που περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ελλάδας- που θα προσφέρουν στους νικητές την απαραίτητη καθοδήγηση, ενημέρωση, αλλά και επαφές, προκειμένου οι ιδέες τους να υλοποιηθούν. Επιπλέον, η καλύτερη πράσινη επιχειρηματική ιδέα θα κερδίσει 3,000 ευρώ και θα παρουσιασθεί στο Συμβούλιο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και στην εκδήλωση των βραβείων ΚΟΥΡΟΣ τον Νοέμβριο του 2009.
Σημειώνεται πως στον περσινό διαγωνισμό οι συμμετοχές έφτασαν τις 45. Ανάμεσά τους, ενδιαφέρουσες "πράσινες" επιχειρηματικές προτάσεις, όπως η ιδέα για μία πλωτή, οικολογική, πολλαπλών πηγών εναλλακτικής ενέργειας μονάδα αφαλάτωσης, η ιδέα για τη δημιουργία συστήματος καθαρισμού των υδάτων με τη χρήση υπερήχων, καθώς και η ιδέα για Green IT που σκοπό έχει να παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την ενέργεια. Τελικός νικητής για το 2008 ήταν η ομάδα με την πρόταση "'Οικολογική Τεχνολογία Βιοδραστικών Μορίων από ελληνικά φύκη", ιδέα που βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, CO2 και ηλιακής ενέργειας από φύκια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 30 Αυγούστου 2009 στο ALBA Graduate Business School, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/greendreams ή στο ALBA Graduate Business School, κ. Ηλιάνα Ευθυμιάδη, τηλ. 210 8964531 (εσωτ. 320), email: enterprising@alba.edu.gr.
Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας (ΛΕ) ιδρύθηκε το 1995 και μέλη της είναι επώνυμοι Έλληνες Επιχειρηματίες. Σήμερα αριθμεί 77 μέλη. Σκοπός της είναι να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο και θεμιτό τρόπο και μέσο στην ανάπτυξη και την επιβράβευση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top