Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Παράταση στα όρια των ατμοσφαιρικών ρύπων έδωσε η ΕΕ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε παράταση στα όρια των ατμοσφαιρικών ρύπων μέχρι τον Ιούνιο του 2011 σε εννέα χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βραδυνής».
Η Κομισιόν εξέδωσε εννέα αποφάσεις που αφορούν την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σχετικά με τη προσωρινή εξαίρεση 94 ζωνών ή οικισμών, από την υποχρέωση τήρησης των κοινοτικών προτύπων για τη ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα με τα αιωρούμενα σωματίδια PM10.
Οι εννέα χώρες καλούνται να συμμορφωθούν για τη τήρηση των ορίων των ατμοσφαιρικών ρύπων για τα αιωρούμενα σωματίδια.
Ο αρμόδιος επίτροπος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας δήλωσε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα αιωρούμενα σωματίδια PM10, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η τήρηση των ορίων των ατμοσφαιρικών ρύπων.
Σύμφωνα, με την οδηγία της ΕΕ για τη ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που εκδόθηκε το 2008, τα κράτη μέλη μπορούν να παρατείνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011, τη προθεσμία για τη τήρηση των εν λόγω ορίων σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας.
Η ΕΕ έδωσε χρονική παράταση για 19 ζώνες ποιότητας του αέρα στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία.
Η νομοθεσία της ΕΕ έχει θέσει αυστηρά πρότυπα για τα όρια των ατμοσφαιρικών ρύπων για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 και πολλά κράτη μέλη δεν έχουν συμμορφωθεί μέχρι στιγμής. Η Ευρωπαική Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να καταβάλλουν προσπάθειες και να συμμορφωθούν άμεσα σύμφωνα με τα κοινοτικά πρότυπα.

Πηγή: Econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top