Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νέο περιβαλλοντικό επεισόδιο...

Στο κόκκινο βρέθηκαν χθες, δεύτερη μέρα του νέου χρόνου, οι δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, καθώς αυξημένοι ήταν οι δείκτες ρύπανσης από τη Φλώρινα έως και την Κοζάνη, όπως τουλάχιστον καταγράφονταν στο χάρτη με την ποιότητα της ατμόσφαιρας που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, η υψηλότερη τιμή ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταγράφηκε στην περιοχή του Οικισμού της ΔΕΗ, λόγω της επανεκκίνησης της 3ης μονάδας του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαΐδας, η οποία βρισκόταν εκτός λειτουργίας από την περασμένη Πέμπτη λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο λέβητα της μονάδας. Εξ αιτίας μάλιστα του γεγονότος ότι η επανεκκίνηση της μονάδας γίνεται με πετρέλαιο μαύροι καπνοί είχαν σκεπάσει στην περιοχή, ενώ ο σταθμός μέτρησης της ποιότητας του αέρα της ΔΕΗ που είναι εγκατεστημένος στον Οικισμό στην κλίμακα από το 1 έως το 10 έδειχνε στις 3 το απόγευμα 7/10.
Ατμοσφαιρική ρύπανση ωστόσο καταγράφονταν την ίδια ώρα και στην ευρύτερη περιοχή του ενεργειακού λεκανοπεδίου, λόγω της απουσίας ανέμων, καθώς την ίδια ώρα ο σταθμός μέτρησης της ΔΕΗ στη Φλώρινα έδειχνε 6/10. Αντίστοιχες τιμές έδειχνε και ο σταθμός της ΔΕΗ στον οικισμό της Μαυροπηγής, ενώ στην Πεντάβρυσο έδειχνε 5/10.
Ένα βαθμό χαμηλότερα, δηλαδή 4/10 έδειχνε ο σταθμός της ΔΕΗ στην Ποντοκώμη, καθώς επίσης ο σταθμός του ΚΕ.ΠΕ. στην πόλη της Κοζάνης.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος - Ρ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top