Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα των ζώων...

Τα σκοτώνουμε για να τα φάμε... Τα γδέρνουμε ζωντανά για να φορέσουμε εμείς την δική τους γούνα... Τα πυροβολούμε για το χόμπυ μας... Τα υποβάλουμε σε απίστευτα μαρτύρια για να βρούμε θεραπείες στις ασθένειές μας...
Τα κακοποιούμε και τα εξευτελίζουμε για την διασκέδασή μας...Τα φυλακίζουμε για να τα βλέπουμε και να τα ακούμε… Τα βασανίζουμε, τα δηλητηριάζουμε, τα κρεμάμε, τα πυροβολούμε, τα εγκαταλείπουμε, τους στερούμε την ελευθερία τους...

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
Ο λόγος για τα ζώα, τα πιο αδικημένα και βασανισμένα πλάσματα του κόσμου μας.
Εκατομμύρια ζώα εκτροφής καθημερινά ζούνε το δικό τους μαρτύριο, τον δικό τους Γολγοθά καθώς οδηγούνται με τις χειρότερες συνθήκες στα σφαγεία.
Μόνος σκοπός είναι το κέρδος, η όλο και μεγαλύτερη παραγωγή, ο όλο και μεγαλύτερος μέσος όρος του παχύσαρκου ανθρώπου. Όταν την ίδια στιγμή άνθρωποι του τρίτου κόσμου πεθαίνουν από την πείνα, επειδή οι φυτικές καλλιέργειες που θα μπορούσαν να ταΐσουν όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων, καταλήγουν να ταΐσουν τα δισεκατομμύρια ζώα, που με την σειρά τους θα ταΐσουν τους λεγόμενους κατοίκους του ανεπτυγμένου κόσμου. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και γδέρνονται ζωντανά για να τους κλέψουμε την γούνα τους και να την φορέσουμε εμείς. Όταν σήμερα έχουμε τόσες ενδυματολογικές επιλογές, εμείς επιμένουμε στην ματαιοδοξία μας.
Εκατομμύρια ζώα υπόκεινται σε καθημερινά απίστευτα μαρτύρια στα εργαστήρια των επιστημονικών κέντρων για ερευνητικούς και ιατρικούς σκοπούς, όταν σήμερα αποδεδειγμένα υπάρχουν επιστημονικές εναλλακτικές λύσεις για κάθε είδους έρευνα, χωρίς την χρήση ζώων.
Αμέτρητα ζώα κακοποιούνται και «εκπαιδεύονται» με σκληρούς τρόπους για να μας διασκεδάσουν στα περιφερόμενα τσίρκο. Όταν σήμερα μπορούμε να δούμε και να μάθουμε για τα ζώα με τόσους άλλους τρόπους, εμείς επιμένουμε να τα εξευτελίζουμε.
Χιλιάδες άγρια ζώα εξολοθρεύονται για «χόμπυ». Όταν σήμερα πλέον δεν τίθεται θέμα επιβίωσης και όταν σήμερα το περιβάλλον είναι τόσο επιβαρυμένο και με εκατοντάδες είδη προς εξαφάνιση, εμείς επιμένουμε να αποκαλούμε «διασκέδαση» την αφαίρεση μιας ζωής.
Εκατοντάδες ζώα συντροφιάς τα εγκαταλείπουμε αφού τα μεγαλώσουμε γιατί δεν ήμασταν υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, γιατί τα πήραμε για δωράκια στα παιδιά μας, γιατί δεν τα εκπαιδεύσαμε. Αδέσποτα ζώα, που δηλητηριάζονται, κακοποιούνται, βάφουν κόκκινους τους δρόμους με το αίμα τους, πυροβολούνται και πεθαίνουν από ασθένειες.
Φυλακίζουμε τα πουλιά σε μικρά κλουβιά, καταδικασμένα να ζουν μια ανούσια ζωή μόνο και μόνο για να ακούμε το όμορφο, θλιμμένο κελάηδημά τους.
Ξεκινώντας από αυτή την μέρα, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε όλοι λίγο περισσότερο άνθρωποι και ας στρέψουμε τη ματιά μας σε αυτά τα πλάσματα. Που συνυπάρχουν με τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια τώρα και που αυτός ποτέ δεν τους αναγνώρισε το ισότιμο με εκείνον δικαίωμά τους στη ζωή. Αντίθετα, τα εκμεταλλεύεται και τα χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τις δικές του ανάγκες. Την δική του ματαιοδοξία. Την δική του απληστία.
Ο σημερινός ψυχρός, κυνικός, ορθολογιστικός άνθρωπος, που έχει χάσει την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται, να συναισθάνεται και να βάζει τον εαυτό του στη θέση του αδύναμου, του αδικημένου.
Ο άνθρωπος, που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένος ενώ προβαίνει σε πράξεις σκληρότητας στα ζώα, ενώ δεν τους αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξής τους.
Αυτή η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που αναγνωρίζει τον άνθρωπο ως κέντρο του κόσμου και δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στη ζωή, αυτή η ασυναίσθητη αντίληψη του μαζικοποιημένου ανθρώπου, αυτή η παθητική αδιαφορία, όλα αυτά είναι που έκαναν τον άνθρωπο να αποξενωθεί από την φύση του και να χάσει την ουσιαστική πραγματική σχέση του με τους άλλους συγκατοίκους του: ΤΑ ΖΩΑ.
«Η υπόθεση ότι τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα και η πλάνη ότι η συμπεριφορά μας προς αυτά δεν έχει ηθική σημασία, είναι ένα εξωφρενικό παράδειγμα της Δυτικής βαναυσότητας και βαρβαρότητας… Η οικουμενική ευσπλαχνία είναι η μόνη εγγύηση ηθικής».
Άρθουρ Σοπενχάουερ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top