Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στον εισαγγελέα ο «φάκελος» του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας...


Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της Πτολεμαΐδας ζητεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης η Νομαρχία Κοζάνης.
Προς διευκόλυνση του εισαγγελικού έργου, η νομαρχία διαβίβασε την πράξη βεβαίωσης παράβασης που συνέταξε η ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου καταδεικνύεται υπέρβαση των στόχων για τις εκπομπές σωματιδίων του Εθνικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΕΣΜΕ), καθώς, όπως σημειώνεται, η ΔΕΗ Α.Ε. δεν συμμορφώθηκε με το σχέδιο όσον αφορά στην εκπομπή σωματιδίων, κατά τη διάρκεια του έτους 2008.
Παράλληλα, υπάρχει αναφορά σε διάχυτες εκπομπές αέριων ρύπων, διότι η τέφρα από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μεταφερόταν με φορτηγά που δεν διέθεταν κάλυμμα, γεγονός που προκαλούσε, με οποιαδήποτε κίνηση, την εκπομπή σκόνης, ενώ γίνεται λόγος για έλλειψη άδειας διάθεσης στερεών αποβλήτων, έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.

Πράξη βεβαίωσης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μετά ΑΠΟ μια 20ετία του ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ...
--------------------------------

με τα εξής ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
-----------------------



α)...1η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950,κλείνοντας έναν κύκλο ζωής άνω των πενήντα χρόνων.


β)...των παλιών ρυπογόνων μονάδων,οι σταθμοί Πτολεμαΐδας, Καρδιάς, Αμυνταίου και Αγίου Δημητρίου, πλην της 5ης μονάδας


γ)...«δουλεμπόριο» και καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολουμένων τους, μη εφαρμόζοντας τις συλλογικές συμβάσεις και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις

 
back to top