Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ – ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ. ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...


Πριν δύο χρόνια η εξορυκτική εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ, ενεργώντας εντελώς αυθαίρετα, κατέστρεψε τμήμα της επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου – Προσηλίου, επεκτείνοντας το ορυχείο εκτός του καθορισμένου χώρου, με την ανοχή των τοπικών αρχών, δημιουργώντας προβλήματα που έφταναν μέχρι και τη διακοπή της συγκοινωνίας.
Η Νομαρχία Κοζάνης για την παράβαση αυτή επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία.
Μετά από αυτό η εταιρεία για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας «παρέδωσε» δικό της εργοταξιακό δρόμο για τις ανάγκες της συγκοινωνίας. Ο δρόμος αυτός μη έχοντας τις απαραίτητες προδιαγραφές ήταν επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς και αποτέλεσε αιτία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.
Σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, (τότε καθισύχαζε τους κατοίκους για την ασφάλεια της παράκαμψης) μετά από τις καθιζήσεις που παρουσίασε το τμήμα της παράκαμψης προχωρά στη δημιουργία νέας παράκαμψης.
Όμως από ότι φαίνεται, η τμηματική κατασκευή του δρόμου, δημιουργεί προβλήματα για τα οποία δεν φαίνεται να δίνεται καμιά λύση στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής:
1ον Δεν λύνει το πρόβλημα της παράκαμψης
Δεν αντικαθιστάται ολόκληρο το τμήμα της παράκαμψης αλλά μέρος αυτού. Έστι η συγκοινωνία θα γίνεται πάλι μέσα από το εργοτάξιο και μέσα από έναν επικίνδυνο δρόμο.
2ον Καταπάτηση ιδιόκτητης περιουσίας
Το νέο τμήμα της παράκαμψης, περνά μέσα από ιδιόκτητες εκτάσεις της «Κοινωνίας Προσηλίου» για τις οποίες δεν έγινε καμία απαλλοτρίωση.
3ον Προστασία των παλιών πέτρινων γεφυριών
Στο τμήμα της νέας παράκαμψης υπάρχουν δύο παλιά γεφύρια. Με την αυθαίρετη κατασκευή της παράκαμψης από την εταιρεία σκεπάστηκε με μπάζα ένα παλιό πέτρινο γεφύρι. Σήμερα με την αλλαγή της παράκαμψης κινδυνεύουν και τα άλλα δύο γεφύρια από τις εργασίες.
Οι κάτοικοι της περιοχής μένουν έτσι με αναπάντητα τα ερωτήματα.
- Γιατί δεν αποκαθίσταται ολόκληρο το τμήμα της παράκαμψης;
- Γιατί δεν έγιναν απαλλοτριώσεις στις ιδιόκτητες εκτάσεις και καταπατούνται;
- Θα προστατευτούν τα παλιά πέτρινα γεφύρια ή θα χαθεί ένα ακόμα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ και ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΑ

όμως

έχω μια ΑΠΟΡΙΑ - ΕΝΣΤΑΣΗ

Γιατί επι 20 χρόνια ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ( ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΗΜΑ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ)
με την Διαμαντοπούλου απο την περιοχή σας
και
ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

ο δρόμος που ο κάτοικος των Καμβουνίων θα διασχίσει για να πάει στις υπηρεσίες της έδρας του δήμου. Ο δρόμος που οι μαθητές των Καμβουνίων, θα πάνε στο Λύκειο της έδρας του δήμου. Ο δρόμος που οι ασθενείς των Καμβουνίων θα πάνε στο Κέντρο Υγείας του δήμου. Ο δρόμος που ο επισκέπτης της περιοχής θα διασχίσει για να επισκεφτεί τα μάρμαρα Τρανοβάλτου, τη λίμνη Ιλαρίωνα, τα Μπουχάρια, την Ελάτη. Ο δρόμος που θα στηρίξει την ισομερή ανάπτυξη της περιοχής του νέου δήμου. Ο δρόμος που θα στηρίξει την παραμονή των κατοίκων των Καμβουνίων στον τόπο τους. Ο δρόμος που θα διασχίσουν οι απόδημοι Καμβουνιώτες για να επισκεφτούν τα χωριά τους.

αλλά

ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ , να ΑΡΚΕΙΣΤΕ

στον δρόμο που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ απο την 7ετία της ΧΟΥΝΤΑΣ????

 
back to top