Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Πρωτοπόρος στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών...


Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής υπέγραψε, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, τις συμβάσεις συνεργασίας με τους καλλιεργητές αγριαγκινάρας με στόχο την παραγωγή βιομάζας.Η στήριξη των αγροτών της περιοχής αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, με την προώθηση και χρηματοδότηση νέων εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας. Το πρωτοποριακό για την Ελλάδα πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, με φορέα διαχείρισης την ΑΝ.ΚΟ, χρηματοδοτείται με 860.000€ από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και καλύπτει πλήρως τις δαπάνες εγκατάστασης και καλλιεργητικών εργασιών των αγροτών κατά το πρώτο και δεύτερο έτος της δραστηριότητάς τους.
Η παραγωγή της βιομάζας θα χρησιμοποιηθεί για μικτή καύση με το λιγνίτη στις μονάδες της ΔΕΗ και θα συνεισφέρει θετικά στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) από τη ΔΕΗ.
Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής απευθυνόμενος στους καλλιεργητές τόνισε:
«Τολμούμε ένα πρωτοποριακό καινοτόμο εγχείρημα που στοχεύει στην επιβίωση και στην προοπτική των αγροτών μας, μέσα από την εναλλακτική γεωργία στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Συνεισφέρουμε στην πράσινη οικονομία και στην αειφορική λειτουργία της ηλεκτροπαραγωγής, στοχεύοντας σε αμοιβαία οφέλη με τη ΔΕΗ.
Ανοίγουμε δρόμους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη νέα γενιά, το μέλλον του τόπου μας.
Η συνειδητή συμμετοχή των καλλιεργητών αγριαγκινάρας είναι απαραίτητη και η ενεργός στήριξη της συλλογικής προσπάθειας αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.
Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη για την σημαντική συνεισφορά του στο εγχείρημα, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ καθηγητή Τάκη Αθανασόπουλο για την έμπρακτη ενεργό συμμετοχή της ΔΕΗ, καθώς και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) καθηγητή Μανώλη Κακαρά για την καθοριστική συμβολή του».

Γιατί τόση βιασύνη ρε παιδιά;;;Μήπως πλησιάζουν εκλογές;;;
1)Πρωτοποριακό και καινοτόμο εγχείρημα;;;Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται στην Καρδίτσα και τη Μαγνησία...
2)Στοχεύει στην επιβίωση και στην προοπτική των αγροτών μας;;;Σε προηγούμενη ανάρτηση μας προβάλλαμε κάποιες επιφυλάξεις (βλέπε http://pontokomicom.blogspot.com/2009/04/blog-post_1530.html)που καλό θα ήταν να έχουν διερευνηθεί πρώτα
3)Συνεισφέρουμε στην πράσινη οικονομία και στην αειφορική λειτουργία της ηλεκτροπαραγωγής, στοχεύοντας σε αμοιβαία οφέλη με τη ΔΕΗ;;;;;;Στο ταπεινό γαϊδουράγκαθο (λαϊκή ονομασία της αγριαγκινάρας) εναποθέτουμε πλέον τις ελπίδες μας για τη μείωση των ρύπων της ατμόσφαιρας!!!!!!Λαχείο οικονομικότητας για την επιχείρηση!!!
4)Ανοίγουμε δρόμους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη νέα γενιά, το μέλλον του τόπου μας;;;;;Για να επηρεάσουν θετικά τη νέα γενιά θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις πχ να υπάρχουν χωράφια, δουλειές κλπ...
5)Η συνειδητή συμμετοχή των καλλιεργητών αγριαγκινάρας!!!!Για να είναι συνειδητή μια επιλογή προαπαιτεί α) να δώσεις στον άλλο τα συν και τα πλην της πρότασης που του κάνεις και β)να του δώσεις επίσης χρόνο να το σκεφτεί, κάτι που δεν έγινε. Έχει γίνει θεσμός πλέον πως εμείς στο Νομό Κοζάνης συμφωνούμε σε ότι μας δώσουν (βλέπε ΧΥΤΥ,νέα εργοστάσια, πυρηνική ενέργεια κλπ)
Όπως και να έχει ακόμη και αν δεν τελεσφορήσει η συνδυασμένη καύση λιγνίτη και αγριοαγκινάρας ,οι παραγωγοί θα γεμίσουν τον καταψύκτη τους αφού θεωρείτε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες άριστο χειμωνιάτικο λαχανικό. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, Ο, ασβέστιο και φώσφορο. Τα συστατικά της είναι χολαγωγά και διουρητικά. Έχουν ακόμα την εξαίρετη ιδιότητα να απομακρύνουν τη χοληστερίνη από το αίμα. Ειδικότερα θεωρείται φάρμακο του συκωτιού. Ενεργεί ακόμα κατά των κνησμών του δέρματος, των ρευματισμών και κατά του τεταρταίου πυρετού.
5)Πολύ χουβαρντάδες οι κύριοι Λεούδης και Αθανασόπουλος. Λεφτά του πόρου μας δίνεται κύριοι...Λεφτά που ούτως ή άλλως μας ανήκουν και μάλιστα θα έπρεπε να ήταν περισσότερα...Ευτυχώς που αναλάβατε εσείς οι δυο τόσο καίριες θέσεις, τι θα κάναμε αν δεν εισασταν...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

irthe o keros gia gaidouroangatha .Efage o Kakaras ta ekatomiria ke ligniti tora allo ena pirama se baros agroton .

nikos είπε...

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΕΝΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΝΕ ΨΟΦΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που τα βιοκαυσημα λάσπωσαν βρήκαν τζάμπα εδάφη και κορόιδα για καλλιέργεια .Σωστός Νομάρχης ….

Ανώνυμος είπε...

Ο καθ.Κακαρας δεν είναι διευθύνων του ΚΤΕΣΚ τι έκανε τόσα χρόνια για την μειώσει καταναλωμένου κακής ποιότητας λιγνίτη στην περιοχή .Δεν πληρώνεται γ αυτό το αντικείμενο τώρα τα βιοκαυσίμα τον μάραναν η βρήκε αντικείμενο .Ξεφτίλα το τέκνο μας ....

Ανώνυμος είπε...

Ο καθ.Κακαρας δεν ζητάει την ψήφο μας,και δεν γνωρίζουμε τις ενέργειες του τόσα χρόνια που ήταν "μούγκα στην στρούγκα",τώρα αυτοί που ζητούν την ψήφο μας, να μας πούν για τις δικές τους ενέργειες.

 
back to top