Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Έντονη δραστηριότητα της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έδωσε το παρόν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Δενδροφύτευση. Μια ομάδα μελών της Κίνησης συνέχισε τη φύτευση δένδρων στον Ψηλό Αι Λιά. Στη συγκεκριμένη περιοχή φυτεύτηκαν το φετινό Μάρτη γύρω στα 2500 δενδρύλλια με τη βοήθεια του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, του Δήμου και του Τμήματος περιβάλλοντος της ΔΕΗ. Ο ψηλός Αι Λιάς είναι μια δύσκολη περιοχή με πετρώδες έδαφος και απαιτεί επίπονες προσπάθειες κατά την εργασία της δενδροφύτευσης και αρκετά χέρια. Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όσους πολίτες και συλλόγους συμπαρίστανται (με έργα) στην προσπάθεια αυτή. Επίσης να υπογραμμίσουμε τη βοήθεια τόσο του Δήμου Κοζάνης όσο και της ΔΕΗ. Ειδικά η τελευταία, παρά τις μόνιμες κόντρες μας για τα προβλήματα της ρύπανσης, παρέχει μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του ΛΚΔΜ δένδρα και συνεργεία φύτευσης, όσες φορές τα έχουμε ανάγκη.

2. Κινητοποιήσεις του Τριγωνικού. Μια αντιπροσωπεία της Οικολογικής Κίνησης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Τριγωνικού εναντίον των ορυχείων που σχεδιάζει η εταιρεία ΜΕΤΕ. Ο πρόεδρος της Κίνησης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Τσικριτζής στο χαιρετισμό του υπογράμμισε:
α) ότι ο νομός μας έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός ως ο πιο βρώμικος της Ευρώπης, διότι έχει συνδέσει το όνομα του με το ρυπογόνο κάρβουνο, τη βρώμικη ανάπτυξη, και τις υψηλές εκπομπές τέφρας και CO2.
β) ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης έχουν σοβαρές ευθύνες, διότι ενέκριναν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ορυχείου και εκ των υστέρων δηλώνουν ότι «επλανήθησαν»

3. Εκδήλωση καθαριότητας της Αιανής. Ένα κλιμάκιο μελών της Οικολογικής Κίνησης συμμετείχε σε καθαρισμούς χώρων γύρω από την Αιανή και μοίρασε έντυπο υλικό σε μαθητές και πολίτες που παραβρέθηκαν. Τη σχετική πρωτοβουλία είχε ο Δήμος Αιανής, στο κάλεσμα του οποίου ανταποκρίθηκαν 60 περίπου δημότες και μαθητές.

4. Σύσκεψη περιβαλλοντικών οργανώσεων. Εκπρόσωποι του Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης συμμετείχαν στη συνάντηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των Κινήσεων Πολιτών που έγινε στην Ποντοκώμη. Στη σύσκεψη, η οποία είχε στόχο τον καλύτερο συντονισμό στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, η Οικολογική Κίνηση κατάθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για καθολικές μέσα στο Μάιο. (Τα αναλυτικά σημεία της πρότασης θα δημοσιευτούν εντός των ημερών).

31-3-2009 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έχει ιδρυθεί το 1988 έχει 98 μέλη και 120 υποστηρικτές. Δ/νση Πανδώρας 2, Κοζάνη 50100. Πληροφορίες στο τηλ – φαξ 2461023113, www.ecokoz.gr και info@ecokoz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top