Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Προστατέψτε τα άλση από σκουπίδια και μπάζα...


Στην περιοχή όπου χτίζεται ο νέος οικισμός του χωριού «Κλείτος» παρουσιάστηκαν κρούσματα ανεξέλεγκτης απόρριψης μπαζών και σκουπιδιών. Συγκεκριμένα το ρέμα που βρίσκεται νοτιοανατολικά του νέου οικισμού άρχισε να μετατρέπεται σε μπαζότοπο και χωματερή. Εύκολη και βολική λύση για διάφορους ασυνείδητους που θεωρούν τα ρέματα ως ιδιοκτησία τους.
Αλλά και το δασάκι (πέραν του Αργίλου) που βρίσκεται στο ύψωμα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον οικισμό, φαίνεται ότι μπήκε στο στόχαστρο. Οι πρώτες εστίες (βλ φωτογραφία) εντοπίστηκαν την Τρίτη 7 Απριλίου 2009 από μια ομάδα ποδηλατών, οι οποίοι βρήκαν στο δάσος μπάζα, τούβλα, σωλήνες, γυψοσανίδες, πλακάκια κ.ά. Αν αυτή την τύχη έχουν οι πνεύμονες πρασίνου μιας ρυπασμένης περιοχής, όπως η δική μας, τότε τί μέλλον να περιμένει αυτός ο τόπος ;
Ο Δήμος Κοζάνης και η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά ώστε να σταματήσουν άμεσα τέτοια φαινόμενα σε όλη τη φάση εγκατάστασης και οικοδόμησης του νέου χωριού. Η συλλογή και η απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών πρέπει να γίνεται στους προβλεπόμενους χώρους με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς.
Το μεγαλύτερο όμως βάρος πέφτει στους κατοίκους του νέου Κλείτου και της ευρύτερης περιοχής, που οφείλουν να προστατέψουν τον νέο τόπο κατοικίας τους και να καταγγέλλουν κάθε παρανομία. Η Οικολογική Κίνηση και οι αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες δεν μπορεί να είναι συνεχώς με το όπλο παρά πόδα. Το γεγονός ότι κάθε ρεματιά και κάθε άλσος είναι εν δυνάμει μπαζότοπος είναι χαρακτηριστικό της νεοελληνικής πραγματικότητας, αλλά κάποτε θα πρέπει να το αλλάξουμε. Ξεκινώντας ο καθένας μας από το χώρο που ζει και εργάζεται.

15-4-2009

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top