Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ξεκάθαρες θέσεις και δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τα θέματα της ΔΕΗ που αφορούν την Π.Ε. Κοζάνης ζήτησε από τον ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου , ο βουλευτής του νομού Γιώργος Κασαπίδης...

Ξεκάθαρες θέσεις και δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τα θέματα της ΔΕΗ που αφορούν την Π.Ε. Κοζάνης ζήτησε από τον ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου «Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις», ο βουλευτής του νομού Γιώργος Κασαπίδης.
Συγκεκριμένα ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε δέσμη προτάσεων επί των οποίων ζήτησε δεσμεύσεις από την κυβέρνηση πριν οποιαδήποτε εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό της επιχείρησης.
Θέτοντας ως κύριο στόχο τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ στην Π.Ε. Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντίνου:
• Σε καμία περίπτωση να μην εφαρμοστεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μετοχική πώληση της ΔΕΗ. Πρόκειται ξεκάθαρα για ξεπούλημα πρέπει να το διαψεύσει η Κυβέρνηση.
• Να προχωρήσει η κατασκευή δύο υπερσύγχρονων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καύσεως του λιγνίτη, που έχει προαναγγείλει η ΔΕΗ για τη Δυτική Μακεδονία.
• Να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών που προγραμμάτισε η ΔΕΗ και βρίσκονται επί λιγνιτικών κοιτασμάτων καθώς και αυτή της ακρινής όπως ψηφίστηκε και σχετικός νόμος.
• Να γίνει σωστή αποκατάσταση των εδαφών των ξοφλημένων πεδίων των ορυχείων λιγνίτη της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.
• Να επιστραφούν τα αποκατεστημένα εδάφη στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το νόμο που ίσχυε για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις πριν το 1999.
• Να ενεργοποιηθούν οι σχολές εκπαίδευσης της ΔΕΗ στην Π.Ε. Κοζάνης και να αξιοποιηθούν περαιτέρω επεκτείνοντας τη λειτουργία τους και για άλλα συναφή αντικείμενα και να συνδεθεί η λειτουργία τους με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού.
Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης οι διεκδικήσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν την ελάχιστη διαπραγματευτική βάση, που μπορεί να εμπλουτιστεί, επί της οποίας η Κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί πριν οποιαδήποτε εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ.
Επίσης ο βουλευτής του νομού αναφερόμενος και στο άρθρο 185 του νομοσχεδίου το χαρακτήρισε άδικο και αντιδημοκρατικό.
Όπως τόνισε, στο άρθρο αυτό προβλέπετε η επίταξη εκτάσεων λιγνιτοφόρων εδαφών, για την εξόρυξη λιγνίτη και τροφοδοσία ΑΗΣ, ακόμα και για εκτάσεις για τις οποίες ξεκίνησε η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Τέτοιες διατάξεις επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης παραπέμπουν σε άλλες εποχές και προκαλούν αρνητικά πολίτες λιγνιτοφόρων περιοχών της χώρας όπως συμβαίνει και στη Δυτική Μακεδονία και την Π.Ε. Κοζάνης.

Όπως "ξεκάθαρες θέσεις και δεσμεύσεις" είχε δώσει και το δικό του κόμμα όταν ήταν στην εξουσία...Ο κάθενας νίπτει τα χείρας του όταν είναι κυβέρνηση και κάνει "προτάσεις" όταν είναι αντιπολίτευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top