Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Το πρώτο φόρεμα που καταπολεμά τη ρύπανση...

Ιδού τα οικολογικά κατορθώματα του διοξειδίου τιτανίου, το οποίο επιστρατεύτηκε για να δώσει νόημα στη μόδα. Το διοξείδιο τιτανίου, λοιπόν, ψεκαζόμενο πάνω σε ύφασμα, όταν έρθει σε επαφή με το φως και τη θερμότητα του περιβάλλοντος χώρου, απορροφά ουσίες που μολύνουν την ατμόσφαιρα, όπως το διοξείδιο του άνθρακα.
Το πρώτο φόρεμα που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Catalytic Clothing Project, προϊόν της συνεργασίας Πανεπιστημίου του Sheffield και London College of Fashion είναι βραδυνό, ονομάζεται Herself και θα κρατήσει τη σημαία σε ακόμα ένα πρωτοποριακό πείραμα που συνδέει τη μόδα με την οικολογία. Φυσικά, η πρώτη που φόρεσε το ecoτσίτι για να φωτογραφηθεί, δεν θα μπορούσε να είναι παρά top model: H Erin O’ Connor κλήθηκε από τους καθηγητές Helen Storey και Tony Ryan να βοηθήσει, με αποτελέσματα από ατμοσφαιρικά ως εντυπωσιακά.

πηγή: iefimerida.gr

Προτείνουμε η δεύτερη που φορέσει το ecoτσίτι για να φωτογραφηθείνα είναι η κα Κουρίδου, διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) και η τρίτη που φόρεσε το ecoτσίτι για να φωτογραφηθεί η κα Ανδρεάδου , προισταμένη του τομέα περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top