Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αναμένεται ενημέρωση του ΙΓΜΕ στην Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας για το ρήγμα στη Μαυροπηγή...

Τις επόμενες μέρες θα στείλει το ΙΓΜΕ ενημέρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην αντιπεριφέρεια Κοζάνης, σχετικά με το ρήγμα της Μαυροπηγής που εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
«Οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ πραγματοποιούν μετρήσεις με αποκλισιόμετρα στην περιοχή. Ωστόσο, δεν εξετάζουμε τα αίτια του φαινομένου καθώς δεν έχουμε αναλάβει σχετική μελέτη. Εκείνο που εξετάζουμε είναι η επικινδυνότητα του ρήγματος» εξήγησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας του ΙΓΜΕ Νίκος Νικολάου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση έκθεσης επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που συσχετίζει το ρήγμα με την εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν γίνει από το ΙΓΜΕ τρεις μετρήσεις ως τώρα στις οποίες διαπιστώθηκαν μικρές μετακινήσεις του υπεδάφους μέσα στον οικισμό, που όμως «αγγίζουν» τα όρια του στατιστικού σφάλματος. «Εφόσον έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα πέντε τουλάχιστον μετρήσεων θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε καλύτερα την επικινδυνότητα του φαινομένου. Αυτό θα γίνει περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου ενώ ενδέχεται από τις μετακινήσεις να προκύψουν ενδείξεις και για τα αίτια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top