Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«Αιτία πολέμου» η ματαίωση της μετεγκατάστασης...

Έμμεσες, αλλά σαφείς προειδοποιήσεις προς βουλευτές και αιρετούς της αυτοδιοίκησης
«Αιτία πολέμου» θεωρούν οι κάτοικοι της Ακρινής, ενδεχόμενη μη επικύρωση της τροπολογίας της Τίνας Μπιρμπίλη για την μετεγκατάσταση του χωριού τους, από τα θεσμοθετημένα τοπικά όργανα και τους βουλευτές της περιοχής.
Πριν από μία εβδομάδα πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη το Τοπικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που κατάγονται από το χωριό. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέρεται:
Σήμερα 10-01-2011 και ώρα 18:00 μ.μ. και μετά από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου προς τον Σύλλογο Περιβάλλοντος, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο κοινοτικό γραφείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής, με σκοπό την ενημέρωση των τελευταίων γεγονότων σχετικά με την τροπολογία για τη μετεγκατάσταση του Δ.Δ. Ακρινής και Δ.Δ. Αγίων Αναργύρων.
Έγινε εκτεταμένη συζήτηση, στην οποία ομόφωνα αποφασίστηκε ότι η προτεινόμενη από το Υπουργείο τροπολογία για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και συγκεκριμένα του Δ.Δ. Ακρινής, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οι παριστάμενοι στηρίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ την εν λόγω πρωτοβουλία της Υπουργού κ. Τ. Μπιρμπίλη.
Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν οι Πουτογλίδης Παύλος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Τσαβδαρίδης Γεώργιος, μέλος Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Τσανακτσίδης Γεώργιος, μέλος Τοπικής Κοινότητας Ακρινή Τσδανακτσίδης Γεώργιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Τσανακτσίδης Ευστάθιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης, Τσανακτσίδης Κυριάκος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης, Πουτακίδης Κώστας, Πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Δ.Δ. Ακρινής, Αντωνιάδης Κώστας, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Δ.Δ. Ακρινής, Ελευθεριάδης Αναστάσιος, Γραμματέας Συλλόγου Περιβάλλοντος Δ.Δ. Ακρινής, Θωμαΐδης Κώστας, Ταμίας Συλλόγου Περιβάλλοντος Δ.Δ. Ακρινής, Αποστολίδης Θεόδωρος, Μέλος Συλλόγου Περιβάλλοντος Δ.Δ. Ακρινής και Σισμανίδης Χαράλαμπος, Μέλος Συλλόγου Περιβάλλοντος Δ.Δ. Ακρινής.
Με την ομοφωνία τους στη στήριξη της κυβερνητικής τροπολογίας για την μετεγκατάσταση του χωριού τους, οι φορείς της Ακρινής και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, στην ουσία εκφράζουν εμμέσως πλην σαφώς, την κατηγορηματική τους διαφωνία με πάρα πολλές φωνές που ακούγονται και διαμηνύουν ότι «δεν θα δεχτούν να διατεθούν τα χρήματα του Τοπικού Πόρου για την μετεγκατάσταση της Ακρινής, καθώς αποτελεί υποχρέωση της ΔΕΗ να καλύψει με δικούς της πόρους την μετεγκατάσταση». Άλλωστε, για τον σκοπό αυτό, οι κάτοικοι της Ακρινής, επρόκειτο να προσέλθουν χτες βράδυ μαζικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδρίαζε με το θέμα αυτό. «Εμείς δεν ζητάμε να πληρωθούν τα σπίτια μας με χρήματα του Τοπικού Πόρου. Απλώς ζητάμε να διατεθούν χρήματα από τον πόρο για υποδομές που θα χρειαστεί ο νέος οικισμός, όπως έγινε με όλους τους οικισμούς που μετεγκαταστάθηκαν. Δηλαδή δεν θέλουμε μια διάκριση σε βάρος μας, αλλά επιθυμούμε την ίδια μεταχείριση που έτυχαν ως τώρα όλα τα χωριά που μετεγκαταστάθηκαν», δήλωσε στον «Π» ο δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης Κυριάκος Τσανακτσίδης. Διεμήνυσε μάλιστα σε κάθε κατεύθυνση ότι «στο όνομα των όποιων ενστάσεων των τοπικών φορέων δεν θα δεχτούμε πισωγύρισμα της μετεγκατάστασης που δρομολογήθηκε».
Να σημειωθεί ότι επιτροπή των κατοίκων της Ακρινής, αποτελούμενη από τους προαναφερόμενους φορείς είχε την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσεις με όλους τους βουλευτές, στους οποίους διεμήνυσαν την παραπάνω θέση. Στο μεταξύ, στα καφενεία του χωριού ολοένα και πυκνώνουν οι προειδοποιήσεις σε βουλευτές και άλλους αιρετούς, που δεν θα συμπαραταχθούν με το ομόθυμο αίτημά τους, ότι «αυτό θα έχει επιπτώσεις στις προσεχείς εκλογές».

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top