Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η επανάσταση της πρωτοχρονιάς...


Παραδοσιακά η πρωτοχρονιά είναι η μέρα που κοιτάς μπροστά, κάνεις μια νέα φρέσκια αρχή, καθορίζεις τις προσδοκίες σου. Όλες οι σκέψεις μας όμως εξανεμίζονται, μόλις καθαρίσει το μυαλό μας από το χθεσινό πάρτι και σίγουρα όταν επιστρέψουμε στις δουλείες μας. Και αν δεν αλλάζει τίποτα γύρω σας -πόλεμοι, αρρώστιες, φτώχεια, βασανιστήρια- φαίνεται ότι δεν έχει και πολύ νόημα να κόψετε το κάπνισμα ή να χάσετε κάποια κιλά. Να μια πρόταση αντί να παρακολουθείτε γεμάτοι ενοχές την οθόνη της τηλεόρασης, ξεκινήστε την επανάσταση της πρωτοχρονιάς. Αλλάξτε την ζωή σας και μαζί με αυτήν και τον κόσμο.
Το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό. Άν ξεκινήσεις, όλα μετά φαίνονται απλούστερα. Σήμερα λοιπόν κάντε αυτό το πρώτο βήμα. Αν αποφασίσετε να σταματήσετε την υπερθέρμανση ή τη φτώχεια (ή οτιδήποτε άλλο), το πρώτο πράγμα είναι να κάνετε ένα πλάνο. Κάντε ένα πλάνο και καθορίστε τους στόχους σας. Να είστε φιλόδοξοι. Αρκεί το πλάνο να είναι πραγματοποιήσιμο.
Στο τέλος της χρονιάς βάλτε τα κάτω και δείτε τι καταφέρατε. Αν επιτύχατε τους στόχους σας. Μάθετε από τις εμπειρίες σας. Και προγραμματίστε τις επόμενες κινήσεις σας.
Μην φοβάστε την αποτυχία. Κάντε κάτι και βάλτε τα δυνατά σας σε αυτό. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε θα έχετε αποδείξει ότι ενδιαφέρεστε αληθινά, πιθανότατα θα έχετε πετύχει κάποια αλλαγή, αλλά θα έχετε μάθει πολλά - που θα σας φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

«Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απέτυχε πάλι. Απέτυχε καλύτερα.»
Σάμιουελ Μπέκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top