Ωραίο τηλεοπτικό spot, από το υπουργείο εθν. Οικονομίας και οικονομικών.
Φορολογική συνείδηση!!! ζητούν από τους πολίτες. Τελικά έχουν πολύ χιούμορ όλοι αυτοί…Αφού πρώτα φτιάχνουν βίλες ,έχουν κότερα, δημιουργούν off shore εταιρείες, μετά ζητούν από τους πολίτες να έχουν φορολογική συνείδηση. Αφού έχουν δηλώσει όλα τα ακίνητα που έχουν στο ύψος της αντικειμενικής αξίας για να γλιτώσουν φόρους, και έχοντας δεκάδες ατέλειες ζητούν από εμάς να έχουμε φορολογική συνείδηση. Ας πάνε στον αρμόδιο αρχισυνειδητοποιημένο πρώην πλέον υπουργό που έκανε μέχρι και off shore για να γλυτώσει φόρους. «Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ NOMIMON ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ» “Αη Γιώργη” της οδού Νίκης.
Αυτή είναι η φορολογική συνείδηση. Δηλώστε την εμπορική αξία των ακινήτων που έχετε όλοι, σταματήστε να χτίζετε αναψυκτήρια εσείς και μετά συζητάτε για τους πολίτες.
Φορολογήστε την εκκλησιαστική περιουσία, και τα αφορολόγητα αυτοκίνητα των 3500 κυβικών εκατοστών, και μετά κάνετε κατάσχεση στις καρέκλες του παππού στην Πάτρα.
Και εδώ δείτε τι σημαίνει φτώχεια καταραμένη, ΧΩΡΙΣ συνείδηση:
Ελλάδα. H δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ! Zήστε το μύθο σας. Ελλάδα…
Ευρώπη… Βαλκάνια; Σας θυμίζει κάτι; Ναι, μερικές φορές, όντως, ακούς τι δηλώνουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός μας και λες: “πω ρε φίλε, ποιοι είμαστε…“. Ποιοι είναι όμως θες να πεις όμως… γιατί συνήθως βάζεις το χέρι στη τσέπη σου και δεν βρίσκεις απολύτως τίποτα!
Η Ελλάδα, για να μαθαίνουμε λοιπόν, παρουσιάζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των “27″, μετά τη Λετονία, καθώς ένας στους 5 κατοίκους της χώρας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας! Έτσι είναι φίλοι μου, μην σας ξεγελάνε τα Πόρσε και το Άγιον Όρος. Βέβαια, αν το πάμε στη μακροχρόνια φτώχεια, το ποσοστό ανέρχεται στο 14%, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ των “15″.
Σύμφωνα με το ετήσιο πόρισμα του Παρατηρητηρίου Φτώχειας, Ανισότητας και Κοινωνικού Αποκλεισμού και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, γενικά, την υψηλότερη φτώχεια εμφανίζουν οι χώρες της Νοτίου Ευρώπης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) καθώς και οι χώρες με φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος (Βρετανία, Ιρλανδία). Αντίθετα, τη χαμηλότερη φτώχεια και ανισότητα εμφανίζουν οι χώρες με σοσιαλδημοκρατικό καθεστώς ευημερίας (Δανία, Σουηδία, Φιλανδία, Ολλανδία) και ακολουθούν οι χώρες με συντηρητικό-κοπρορατιστικό τύπο κοινωνικού κράτους (κυρίως χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης).
Το χειρότερο έρχεται αν συγκρίνουμε το επίπεδο φτώχειας μεταξύ των χωρών. Τι εννοω; Στην έρευνα τονίζουν πως υπάρχουν τεράστιες διαφορές αν κάνουμε τη σύγκριση με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας, όπως για παράδειγμα τη γραμμή φτώχειας της Δανίας με την αντίστοιχη της Ελλάδας, τότε περισσότερο από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί.
Οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης εμφανίζουν παρόμοια ποσοστά φτώχειας με αυτά των ανέργων, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που προωθούν, όπως και στη χώρα μας άλλωστε, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση.
Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις στην Ελλάδα (διάφορα επιδόματα, εκτός των συντάξεων) παρουσιάζουν τη μικρότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση της φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, γεγονός το οποίο φανερώνει την αναποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η μείωση που επιφέρουν οι κοινωνικές μεταβιβάσεις στο ποσοστό φτώχειας της Ελλάδος είναι μόλις 6,5%, όταν το αντίστοιχο μέσο ποσοστό μείωσης στην ΕΕ των «15» είναι 24,9%.
Του Στάθη Διομήδη και του neolaia.gr
Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνική οικονομία και την απασχόληση (Ετήσια Έκθεση του 2008) στο www.pontokomi.com
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008
Φορολογική συνείδηση...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου