Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Σήμερα η δίκη των 9...

Για σήμερα το πρωί, έχει οριστεί η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, των 9 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στις αρχές Ιουνίου, στην πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.
Τα 9 άτομα αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες, της εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής, απλής σωματικής βλάβης, παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και διατάραξη οικιακή ειρήνης. Και οι 9 είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο, όταν η αστυνομία επενέβη για να τερματιστεί η κατάληψη στη βόρεια πύλη του ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου, την περίοδο των καταλήψεων.
Η δίκη είχε αναβληθεί στις 23 Σεπτεμβρίου αλλά νωρίτερα το Δικαστήριο είχε αποδεχτεί το αίτημα της ΔΕΗ να παρίσταται ως πολιτική αγωγή, που ήταν και το αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την γνωστή επιστολή του Προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου.
Ανακοινώσεις συμπαραστασης στους 9 κατηγορούμενους εξέδωσαν ο Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγ.Δημητρίου- Ρυακίου, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, ενώ αναμένεται στο δικαστήριο να βρεθούν και εκπρόσωποι κομμάτων.

Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top