Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Eυαισθητοποιούμαι-συμμετέχω-δρω μέσω της τέχνης...

Ξεκινάει, στην ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ από την εθελοντική ομάδα προστασίας του παιδιού και υποστήριξης της γυναίκας σε συνεργασία με εθελοντές καλλιτέχνες, η υλοποίηση του προγράμματος:
"ευαισθητοποιούμαι - συμμετέχω - δρω μέσω της τέχνης".
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες, ηλικίας 14 έως 17 ετών, οι οποίοι/ες έχουν ανησυχίες, ευαισθησίες και τη διάθεση να έρθουν αντιμέτωποι/ες, αλλά και να αναδείξουν διάφορα θέματα κοινωνικού προβληματισμού και περιεχομένου, χρησιμοποιώντας ως μέθοδο διεργασίας και προβολής την τέχνη. Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται συγκεκριμένα σε παιδιά Η ενημέρωση και η συναίνεση των γονιών είναι απαραίτητη.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε διάφορα κοινωνικά φαινόμενα, όπως: ρατσισμός, αναπηρία, διαφορετικότητα κ.α. μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες εφήβων οι οποίες αξιοποιώντας μορφές τέχνης (φωτογραφία, κινηματογράφο, θέατρο κ.α.) θα έρχονται κοντά με τα παραπάνω φαινόμενα. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιείται στη βάση των ιδεών και των πρωτοβουλιών και της ανάληψης δράσης των ίδιων των νέων. Το πρόγραμμα συντονίζουν κοινωνικοί επιστήμονες και καλλιτέχνες της πόλης. Το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι το τέλος του Μαΐου (1ος κύκλος).

ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αμύντα 4, 50100, Κοζάνη
2461049799
infokoz@arsis.gr
http://www.arsis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top