Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Εξόρυξη χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική...

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπ’ όψιν: κα Υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη
Πειραιάς 06/12/2010

ΕΝΣΤΑΣΗ /ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θέμα: Εξόρυξη χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική

Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα που έχουν φέρει στο περιβάλλον οι επενδυτικές δραστηριότητες για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Ολυμπιάδας, αρχικά διαμαρτύρομαι για την καταστροφή του φυσικού μας πλούτου και κατά δεύτερον δηλώνω την ένστασή μου στις νέες εγκαταστάσεις που θέλετε να φτιάξετε στη βόρεια Χαλκιδική.
Επειδή
Τα ίδια καταγεγραμμένα και αδιαμφισβήτητα αποτελέσμα (επίδραση στο περιβάλλον) θα φέρει και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή η επένδυση για εξόρυξη χρυσού

ΑΠΑΙΤΩ
- Να φτιάξετε ολοκληρωμένη, νόμιμη περιβαλλοντική μελέτη ΠΡΙΝ δώσετε έγκριση σε οποιαδήποτε εταιρεία για εξόρυξη. Η οποία μελέτη θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων των περιοχών στις οποίες θα γίνουν τα έργα.
- Αν ΔΕΝ έχετε περιβαλλοντική μελέτη, ώστε οι εργασίες εξόρυξης να μην βλάπτουν την υγεία των κατοίκων των περιοχών αλλά και το περιβάλλον, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Η καταγγέλλουσα/αιτούσα

Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

Υπογραφή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
•κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
•κ. Πρόεδρο Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Υ.Γ. Για το θέμα ενημερώθηκα από τον κ. Στεφανή Νικόλαο του Δημοσθένη, Επιθεωρητή Ε.Ε., Ο.Η.Ε., ο οποίος επιθυμεί να προσυπογράψει την παρούσα ένσταση.

Για να υπογράψετε και εσείς πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top