Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνει το ορυχείο Μαυροπηγής αν δεν ξεκαθαρίσει η διένεξη με το αγρόκτημα Μήτρου...



Η ΔΕΗ Α.Ε. θα πληρώσει αμέσως το τίμημα (που θα εκδικάσει το Δικαστήριο) προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του ορυχείου Μαυροπηγής, δήλωσε από την Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων Παναγιώτης Νικολακάκος, αναφερόμενος στη διένεξη με την οικογένεια του Βασίλειου Μήτρου (από τη Μαυροπηγή) για το αγρόκτημα των 23 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στo δυτικό όριο του Ορυχείου και εμποδίζει την επέκτασή του. Αν η υπόθεση δεν τελεσιδικήσει άμεσα, τότε η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να αναστείλει τις εργασίες του ορυχείου με ολέθριες (πιθανόν) συνέπειες για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Όπως τόνισε ο κ. Νικολακάκος με τα σημερινά δεδομένα το ορυχείο αντέχει να βρίσκεται σε λειτουργία για διάστημα ενός μήνα.
Το ποσό που περίπου αναμένεται να εκδικαστεί και αποτελεί αίτημα και απαίτηση των ιδιοκτητών του χωραφιού, κυμαίνεται στις 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αρχικά είχε καθοριστεί (και συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές) το ποσό των 230χιλιάδων ευρώ, το οποίο η ΔΕΗ δεν κατέβαλε (και ίσως χρειάζεται να αποδοθούν για αυτό ευθύνες) έγκαιρα μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες της απαλλοτρίωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το δικαστήριο για την τιμή μονάδας του επίμαχου αγροκτήματος έγινε στις 25 Νοεμβρίου και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2011. Να υπογραμμίζουμε το γεγονός του ότι αμέσως μετά,στις 10 Ιανουαρίου (του νέου χρόνου) θα γίνει και ένα ακόμη δικαστήριο καθώς εκκρεμεί η αγωγή της οικογένειας Μήτρου, αγωγή με την οποία η ιδιοκτήτες του χωραφιού ζητούν από τη ΔΕΗ το ποσό των 2 εκτατομμύριων 700 χιλιάδων ευρώ, για την καταστροφή των δέντρων που υπήρχαν στο αγρόκτημα τα οποία η ΔΕΗ με μηχανήματα εκρίζωσε.

Πηγή: Τα Νέα της Πτολεμαϊδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ πλάκα μας κάνει ο Νικολακακος ..το Ορυχείο κλείνει λόγο ρηγμάτων και αστοχείων που πραγματοποίησαν από την αρχή της διανοίξεις του Ορυχείου

 
back to top