Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εμπλουτισμένη Εκπαίδευση για μη προνομιούχα παιδιά...


Η Εμπλουτισμένη Εκπαίδευση για μη προνομιούχα παιδιά” είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικής δράσης, όπου προσφέρεται δωρεάν το πρόγραμμα Εμπλουτισμένης Εκπαίδευσης FasTracKids σε μη προνομιούχα παιδιά, δηλαδή παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα, οικονομικά ή κοινωνικά ή λόγω άλλων περιορισμών, να παρακολουθήσουν τέτοιου είδους προγράμματα. Αυτά τα παιδιά είναι δυστυχώς αρκετά…
Το FasTracKids είναι ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών. (δηλαδή από Προνήπια – μέχρι Β΄ Δημοτικού) που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα και τα φυσικά τους χαρίσματα.
Τα παιδιά παρακολουθούν διάφορα μαθήματα για 2 ώρες την εβδομάδα με τη χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας. Μαθαίνουν πώς να μεταφέρουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις που παίρνουν, πώς να μιλάνε με αυτοπεποίθηση μπροστά σε άλλους, πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους άλλους γύρω τους, πώς να χρησιμοποιούν το μυαλό τους δημιουργικά, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την ικανότητα κριτικής σκέψης τους.
Σε πρώτη φάση απευθύνονται στα παιδιά από τον εθελοντικό οργανισμό “Χαμόγελου του Παιδιού”. Τα παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα για μία φορά την εβδομάδα στους χώρους που συνεργάζεται το FasTracKids. Όλα τα έξοδά τους (μεταφορά, αναλώσιμα, δάσκαλοι, πρόγραμμα, κλπ) καλύπτονται είτε από εθελοντική προσφορά, είτε από χορηγίες.
Στόχος είναι να καθιερωθεί αυτό σαν θεσμός και από το Σεπτέμβριο να μπορέσουν και άλλα μη-προνομιούχα παιδιά να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό, ή και άλλα προγράμματα με τη βοήθεια και άλλων ανθρώπων, εθελοντών και χορηγών, που θα ενταχθούν στην ομάδα μας και θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Όπως αναφέρουν στο http://www.starkids.gr

Ήδη έχει συσταθεί η ομάδα εθελοντών με περίπου 20 άτομα. Το πρώτο τμήμα με παιδιά από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Απριλίου, στο FasTracKids στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη με χορηγό μεταφοράς τους το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ. 10 ζευγάρια παιδικά ματάκια, έλαμπαν από χαρά και ικανοποίηση, κάθε φορά που ο “μαγικός πίνακας” επιβράβευε τις απαντήσεις τους! Μία καταπληκτική εμπειρία για εμάς και για τα παιδιά που ενθουσιασμένα μας ευχαρίστησαν και μας είπαν με αγωνία “θα τα πούμε την άλλη Τετάρτη ε;”. Στις 26 Απριλίου ξεκίνησε επίσης 2ο τμήμα με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, στο δεύτερο σημείο συνεργασίας μας, στην Κηφισιά, στον παιδικό σταθμό Γελαστό Πορτοκάλι.

Καλωσορίζουμε και τη δική σας στήριξη, με όποιον τρόπο εμπνέεστε και επιθυμείτε να συμβάλλεται.

Εάν θέλετε να γίνετε εθελοντής στην Ομάδα «FTK για μη – προνομιούχους» στείλτε e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλ. Επικοινωνίας, ιδιότητα, ή εταιρία στην οποία εργάζεστε) στο: info@starkids.gr ή καλέστε στο 210 6891260.

Πηγή: http://kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top