Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ο τομέα της καθαρής ενέργειας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας...


Μελέτη που έγινε υποστηρίζει ότι ο τομέας της απασχόλησης που σχετίζεται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, παγκοσμίως μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τον τομέα απασχόλησης στις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων.
Η εν λόγω μελέτη έγινε από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), πιέζοντας τις κυβερνήσεις να υπογράψουν μια κοινή συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.
Μια στροφή στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη χρήση του λιθάνθρακα, δεν θα αποφευχθούν μόνο 10 δισεκατομμύρια τόνοι εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά θα δημιουργηθούν 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέχρι το 2030, αναφέρει η έκθεση.
Οι κυβερνήσεις έκαναν λανθασμένες εκτιμήσεις που θεωρούσαν ότι μια δυνατή στροφή στην πράσινη ενέργεια θα ήταν μια απειλή για το τομέα απασχόλησης, δήλωσε ο Sven Taske, συντάκτης της έκθεσης και μέλος της Greenpeace.
Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας είναι δεύτερη στη Γερμανία μετά την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, δήλωσε η Christine Lins, γενική γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η έρευνα που έγινε έδειξε ότι η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι βασικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε η Christine Lins.
Ένα σενάριο προβλέπει ότι οι θέσεις εργασίας στο τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να μειωθούν κατά μισό εκατομμύριο περίπου σε 8,6 εκατομμύρια μέχρι το 2030, λόγω της μείωσης της χρήσης του λιθάνθρακα.
Ο Taske δήλωσε ότι ο τομέας των ΑΠΕ θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικός στο μέλλον.

Πηγή: Econews.gr-Λίντα Σπυρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top