Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Καταγραφή και εκτίμηση των ακινήτων του Πτελεώνα...


Στην καταγραφή και εκτίμηση των ακινήτων στο δ. δ Πτελεώνα του Δήμου Πτολεμαΐδας προχωρά άμεσα η ΔΕΗ για τις ανάγκες επέκτασης των εξορυκτικών δραστηριοτήτων του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου με την προσδοκία ότι δεν θα επαναληφθεί το αδιέξοδο της προηγούμενης ανάλογης διαδικασίας.Η τύχη της δεύτερης αυτής απόπειρας θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους, εάν δηλαδή ακολουθήσουν μία ενιαία στάση και δεν υποβάλλουν ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων, ώστε να προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ για να ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων, διαφορετικά, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αφού η επιχείρηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει τρίτη ευκαιρία.
Η τιμή μονάδας θα καθοριστεί με βάση τις τιμές που επιδίκασε το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας για τον Κόμανο με αναπροσαρμογή τους, αφού από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια. Πάντως στην τελευταία λαϊκή συνέλευση των κατοίκων παρουσία του Παναγιώτη Νικολακάκου διευθυντή του ΛΚΔΜ και του δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη οι κάτοικοι συμφώνησαν στην πρόταση της ΔΕΗ έστω και δι’ ανατάσεως των χειρών.
Η επιτροπή την οποία αποτελούν μηχανικοί της επιχείρησης και ένας γεωπόνος μαζί με έναν μηχανικό που θα ορίσει ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα ξεκινήσει το έργο της μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου διερευνώντας εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς την ποσότητα των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με την πρώτη προσπάθεια που έγινε το 2003. Εάν προκύψουν μεγάλες διαφοροποιήσεις τότε το συνεργείο θα αναγκαστεί να προβεί σε καταγραφή όλου του οικισμού γεγονός που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να περαιωθεί, ειδάλλως η διαδικασία θα είναι θέμα χρόνου. Αμέσως μετά τα αποτελέσματα θα προωθηθούν στον κ. Νικολακάκο για να ακολουθήσει η διαπραγμάτευση με τους κατοίκους και να καταβληθούν τα χρήματα, εφόσον δεν υποβληθούν ενστάσεις,
Κατά τον Γιώργο Ελευθεριάδη τομεάρχη επίβλεψης έργων της ΔΕΗ και πρόεδρο της επιτροπής εάν επικρατήσει και πάλι η λογική της προηγούμενης διαδικασίας, με παράλογες, όπως τις χαρακτήρισε, ενστάσεις τότε εκτός από την καθυστέρηση, δεν θα έχουμε και αποτελέσματα, αφού ορισμένοι κάτοικοι, μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, εξυπηρετώντας προφανώς προσωπικά τους συμφέροντα ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο χωριό. «Υπάρχουν κάποια πράγματα που απαιτούν σεβασμό και δεν μπορείς να παραλογίζεσαι για δικό σου όφελος. Φαντάζομαι ότι αυτή τη φορά δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο του 2003. Αλλιώς δεν θα κλείσουμε πότε».
Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη απόπειρα καταγραφής και εκτίμησης των ακινήτων του Πτελεώνα επιχειρήθηκε το 2003 χωρίς να ευοδωθεί, αφού ορισμένοι δικαιούχοι ζητούσαν μεγαλύτερες τιμές. Στη συνέχεια οι προσπάθειες επαναλήφθηκαν οδηγώντας και πάλι σε αδιέξοδο, ενώ μόλις τον περασμένο Μάιο σε άλλη μία προσπάθεια όπου τέθηκε εκ νέου το θέμα οι κάτοικοι αποδέχθηκαν τους όρους της ΔΕΗ

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινός Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το δούλεμα του ΠΑΣΟΚ πάει σύννεφο

 
back to top