Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο κόσμος σε ένα χωριό...

Εάν ήταν δυνατόν να μειώσουμε τον πληθυσμό όλου του κόσμου σε 100 κατοίκους, διατηρώντας όμως τις αναλογίες των ανθρώπων που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, θα είχαμε:
57 Ασιάτες, 21 Ευρωπαίους, 14 Αμερικάνους, 8 Αφρικανούς, 52 γυναίκες, 48 άνδρες, 30 λευκούς, 11 ομοφυλόφιλους, 6 άνθρωποι θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου, 50 θα υπέφεραν από υποσιτισμό, 7 θα είχαν υπολογιστή, 1 θα είχε πτυχίο πανεπιστημίου.
Και αναλογιστείτε τα εξής:
Αν είστε πιο υγιείς από ό, τι ένας βαριά άρρωστος, είστε πιο τυχεροί από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που δεν θα υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα.
Αν δεν έχετε έρθει ποτέ αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας πολεμικής μάχης, τη μοναξιά της φυλακής, την αγωνία του βασανισμού, το πόνο της πείνας, είστε πιο τυχεροί από 500 εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη.
Αν έχετε τρόφιμα στο ψυγείο, ρούχα στην ντουλάπα σας, στέγη πάνω από το κεφάλι σας, ένα μέρος για να κοιμηθείτε, τότε θεωρείστε τον εαυτό σας πλουσιότερο από το 75% των κατοίκων του πλανήτη μας.
Αν έχετε χρήματα στην τράπεζα ή έστω ένα πορτοφόλι, θεωρείστε τον εαυτό σας μεταξύ εκείνων με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

Κοέλιο
Πηγή: http://antikleidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top