Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ρύπανση υπερισχύει της κρίσης...

Οξύμωρο σχήμα δημιουργεί η αύξηση διοξειδίου του άνθρακα, φέτος, κατά 3 μονάδες, σε σχέση με το παγκόσμιο οικονομικό status. Μεγαλύτερη πηγή ρύπων, οι βιομηχανίες.
Με βάση, τα στοιχειά του Global Carbon Project, η πορεία της οικονομικής κατάστασης την διετία 2008-9, θεωρήθηκε η αιτία της μείωσης εκπομπής ρύπων, σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός το οποίο διαψεύσθηκε το 2010 με άνοδο εκπομπής ρυπών στο 6% και φέτος στο 3%.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο κοινής κλιματικής πολιτικής, 200 κράτη πραγματοποίησαν συνδιάσκεψης με θέμα το ‘Κλίμα’ στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.
Ανεξάρτητα, όμως την σύνθεση και εφαρμογή των’ πράσινων πολίτικων’ από Κίνα, Νότια Κορέα και ΗΠΑ, η αύξηση ρύπανσης είναι αποτελέσματα των πολύ μικρών αναπτυσσόμενων χωρών, όπως έδειξε η ερεύνα του Global, τα αποτελέσματα της οποίας, δημοσιευτήκαν στην εφημερίδα ‘Nature Climate Change’.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας είναι, η ρύπανση των αναπτυσσόμενων κρατών το 2009, βρέθηκε πρώτη από εκείνη των αναπτυγμένων.

Πηγή: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top