Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Έκοψαν το ρεύμα στο δημαρχείο...


Στη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο δημαρχείο του Δήμου Καμβουνίων, που βρίσκεται στο Τρανόβαλτο, προχώρησε χθες το πρωί η ΔΕΗ, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό στη δημοτική αρχή και, φυσικά, την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αχιλλέα Ντοβόλη! Ο τελευταίος, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», κυριολεκτικά… «άστραψε και βρόντηξε» κατά της ΔΕΗ, δηλώνοντας «οργισμένος και αγανακτισμένος με την πρωτοφανή αυτή απόφαση»!
Η Επιχείρηση, σύμφωνα με τον ίδιο, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση λόγω των μεγάλων οφειλών του Δήμου Καμβουνίων, που ξεπερνούν τις 57.000 ευρώ! Ένα ποσό, το οποίο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ντοβόλης, «ζητήσαμε να πληρώσουμε, καταβάλλοντας 1500 ευρώ το μήνα, αλλά συναντήσαμε την άρνηση της ΔΕΗ. Μας ζητήθηκε να καταβάλλουμε από…9.500 ευρώ, σε έξι μηνιαίες δόσεις, κάτι που για τα οικονομικά του Δήμου μας είναι αδύνατο»! Ο ίδιος υποστηρίζει πως όταν ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, τον Ιανουάριο του 2007, βρήκε οφειλές προς τη ΔΕΗ ύψους 35.000 ευρώ, ενώ στην πορεία ανακάλυψε πως υπήρχαν πέντε ανενεργές αντλίες, για τις οποίες, όμως, ετησίως ο Δήμος Καμβουνίων θα έπρεπε να καταβάλει πάγια 5.000 ευρώ!!! «Σκεφτείτε, δηλαδή, πως στα 15 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν αυτές οι αντλίες, έχουμε δώσει 90.000 ευρώ στη ΔΕΗ», σημειώνει ο κ. Ντοβόλης, κάνοντας λόγο για «μπέηδες και αγάδες» στην Επιχείρηση!!! Μάλιστα, λέει πως οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ απείλησαν πως, εάν δεν πληρωθεί η οφειλή, τότε θα κόψουν το ρεύμα σε ολόκληρο το Δήμο Καμβουνίων!
Ο ίδιος αναφέρει πως έχει ήδη ενημερώσει για την άκρως αρνητική αυτή εξέλιξη τόσο τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Γιώργο Κίρκο, όσο και τον νομάρχη Κοζάνης, καθώς και τους βουλευτές του Νομού, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένος να προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη. Τέλος, ο δήμαρχος Καμβουνίων άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε τα προβλήματα στην υποχρηματοδότηση των Δήμων από την πολιτεία. Και μετά λέμε για τον «Καλλικράτη». Πώς να προχωρήσει…».

Πηγή:ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ-Παναγιώτης Πλιάτσιος

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Και φιλελεύθερο το παιδί μας ..και τζάμπα ρεύμα …συγχαρητήρια

 
back to top