Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Νέα Γενιά σε Δράση...


Αν είσαι νέος ή νέα από 13-30 ετών σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα κάποια από τις Δράσεις του Προγράμματος της Ε.Ε. "Νέα Γενιά σε Δράση". Έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις μια ευρωπαϊκή χώρα και τον πολιτισμό της, είτε με τις ανταλλαγές νέων είτε με την εθελοντική υπηρεσία.
Η Εθνική Υπηρεσία υποστηρίζει επίσης την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων από/για νέους, που ενισχύουν τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και προάγουν το πρόγραμμα "Νέα Γενιά σε Δράση", σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή/και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
•μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή συλλόγους νέων που εδρεύουν νόμιμα σε μία από τις χώρες του Προγράμματος,
•τοπικούς, περιφερειακούς ή εθνικούς δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας,
•άτυπες ομάδες νέων.

Σας ενημερώνουμε ότι για τις αιτήσεις που υποβάλλονται στην Εθνική Υπηρεσία στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ε.Ε. "Νέα Γενιά σε Δράση" υπάρχουν πέντε (5) ετήσιες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες είναι καταληκτικές και ισχύουν για όλες τις Αποκεντρωμένες Δράσεις του Προγράμματος.

Οι ημερομηνίες αυτές αναλύονται ως εξής:

Για προγράμματα που ξεκινούν μεταξύ Προθεσμία υποβολής:

1 Μαΐου και 30 Σεπτεμβρίου 1 Φεβρουαρίου
1 Ιουλίου και 30 Νοεμβρίου 1 Απριλίου
1 Σεπτεμβρίου και 31 Ιανουαρίου 1 Ιουνίου
1 Δεκεμβρίου και 30 Απριλίου 1 Σεπτεμβρίου
1 Φεβρουαρίου και 31 Ιουλίου 1 Νοεμβρίου

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλούμε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. "Νέα Γενιά σε Δράση" & "Eurodesk"
Αχαρνών 417, 111 43 Αθήνα

Τηλ. Επικοινωνίας : 210 - 25 99 360
Fax : 210 - 25 31 879
Ηλ. Διεύθυνση : youth@neagenia.gr

Δείτε παρακάτω τις Δράσεις του προγράμματος...

Οι Δράσεις του προγράμματος

Δράση 1 – Νεολαία για την Ευρώπη

1.1. Ανταλλαγές νέων

Οι ανταλλαγές νέων απευθύνονται σε ομάδες και οργανώσεις νέων ηλικίας μεταξύ 13 και 25 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα σε μία ή περισσότερες ομάδες, να φιλοξενήσουν ή να φιλοξενηθούν από ομάδα νέων άλλης χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί σε κοινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

1.2. Πρωτοβουλίες Νέων

Είστε ομάδα (18-30 ετών) και θέλετε να υλοποιήσετε μαζί ένα σχέδιο τοπικής, εθνικής ή και ευρωπαϊκής εμβέλειας; Η Δράση «Πρωτοβουλίες Νέων» σας δίνουν τη δυνατότητα! Δικτυωθείτε με νέους ανά την Ευρώπη και πραγματοποιήστε την ιδέα σας, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και κοινοποιώντας τα στο ευρύ κοινό.

1.3. Δημοκρατικά Σχέδια για Νέους

Θέλετε να συμμετάσχετε στην ενίσχυση της δημοκρατικής διαβίωσης σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο; Η Δράση «Δημοκρατικά Σχέδια για Νέους» σας δίνει αυτή τη δυνατότητα, αρκεί να είστε 13-30 ετών.

Δράση 2 – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία

Είστε νέοι (18-30 ετών) και θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία σε κάποια χώρα του εξωτερικού για διάστημα 2 ως 12 μηνών; Η Δράση «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» σας δίνει τη δυνατότητα αυτή!

Δράση 3 – Νεολαία στον κόσμο

3.1. Συνεργασία με γειτονικές χώρες εταίρους

Ο στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στη συνύπαρξη και τη σταθερότητα στα σύνορα της διευρυμένης Ε.Ε. και πέρα απ’ αυτά, ενισχύοντας τον δια-πολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση και ανοχή μεταξύ των νέων, μέσα από τις ανταλλαγές νέων και τα σχέδια κατάρτισης και δικτύωσης.

Δράση 4 – Υποστηρικτικά Μέτρα για τη Νεολαία

4.3. Κατάρτιση και Δικτύωση

Η Δράση αυτή υποστηρίζει τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, μέσα από τη συνεργασία, την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών και τους ωθεί στην ευρωπαϊκή σύμπραξη προς όφελος των νέων.

Δράση 5 – Ευρωπαϊκή συνεργασία στον Τομέα της Νεολαίας

5.1. Συναντήσεις νέων

Η Δράση αυτή στοχεύει στο να προάγει την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας, ενθαρρύνοντας τη θέσπιση ενός διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής και των νέων.

Συντονίστρια Προγράμματος Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση»:
Αναστασία Φιλίνη, τηλ. 210 2599360, 210 2599363,
email: a.filini@neagenia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top