Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το Κέντρο Περιβάλλοντος επίσημα τεχνικός σύμβουλος μέτρησης ατμοσφαιρικής ποιότητας...

Υπό τη σκέπη του Κέντρου Περιβάλλοντος μπήκαν και επίσημα οι έντεκα σταθμοί της ΔΕΗ μετά και την υπογραφή του σχετικού μνημονίου μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ.
Οι σταθμοί της ΔΕΗ μπαίνουν επίσημα στο δίκτυο του Κέντρου Περιβάλλοντος, το οποίο αναλαμβάνει πλέον το ρόλο του τεχνικού συμβούλου.
«Αυτό διασφαλίζει κατ’ αρχήν την ποιότητα των μετρήσεων και σε δύσκολες περιοχές δίνει στην περιφέρεια την ευκαιρία να έχει ένα ανεξάρτητο δίκτυο σταθμών. Η περιφέρεια δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια σταθμούς μέτρησης. Έτσι τώρα αποκτά ένα εκτεταμένο δίκτυο και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της να μετρά την ατμοσφαιρική ποιότητα και μάλιστα σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις» τονίζει ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του ΚΕΠΕ Βασίλης Ευαγγελόπουλος.
Με την υπογραφή του μνημονίου παραχωρείται η εποπτεία των σταθμών μέτρησης της ΔΕΗ στο ΚΕΠΕ και αυτό με τη σειρά του θα παρακολουθεί πόσο σωστά γίνονται οι μετρήσεις σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους.
«Στην ουσία το μόνο που εκκρεμεί είναι η προγραμματική μεταξύ της περιφέρειας και του ΚΕΠΕ και ξεκινάμε. Ήδη όμως είχαμε αναλάβει τη λειτουργία του δικτύου και συμβουλεύαμε τη ΔΕΗ εδώ και καιρό. Αυτό για εμάς αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της συνεισφοράς μας στην προστασία της υγείας των πολιτών της περιφέρειάς μας» δηλώνει ο κ. Ευαγγελόπουλος.
Να σημειωθεί πως το κόστος λειτουργίας των 15 πλέον σταθμών αναλαμβάνει η ΔΕΗ.

Πηγή: www. Kozani.tv - Σωκράτης Μουτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top