Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Άλλο ένα επεισόδιο ρύπανσης στο μακρύ κατάλογο...

Άλλο ένα επεισόδιο ρύπανσης στο μακρύ κατάλογο που έχει στο παθητικό της η περιοχή μας. Τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν τα ημερήσια όρια μέχρι και πέντε φορές ! (οικισμός Προαστείου). Η Κοζάνη, η Ποντοκώμη, η Πτολεμαίδα πήραν ένα ακόμη … ντουζ τέφρας ! Κι ακόμη είμαστε στις αρχές της άνοιξης. Τι θα γίνει αν μπούμε στο καλοκαίρι που οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν περισσότερο τα επεισόδια ρύπανσης ;
Η αιτία, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ήταν τα ορυχεία (ναι, αυτά που στις επίσημες ημερίδες αθωώνονται από τη ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές και θεωρούνται ότι συμμετέχουν ελάχιστα στις εκπομπές σωματιδίων). Για τις υψηλές όμως τιμές της Φλώρινας δεν δόθηκε καμιά εξήγηση – και πάλι- από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τελικά η αυλαία έκλεισε με το γνωστό τρόπο: Η Περιφέρεια παρενέβη εκ των υστέρων για να καταγράψει το γεγονός και «να τρίξει τα δόντια προς κάθε κατεύθυνση», κατά την προσφιλή επικοινωνιακή τακτική της, ενώ η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να πατήσει λίγο φρένο μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση. Διαπιστώθηκε λοιπόν για πολλοστή φορά ότι η Πολιτεία αδυνατεί να προστατέψει την υγεία του πολίτη παίρνοντας ΕΓΚΑΙΡΑ μέτρα πρόληψης κι ότι αρκείται σε καταγραφές των επεισοδίων και των παραλείψεων κατόπιν εορτής.
Η πραγματικότητα στο ενεργειακό λεκανοπέδιο έδειξε ξανά το ΓΚΡΙΖΟ της χρώμα. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται προφανώς ο δημοσιογράφος Στ. Θεοδωράκης που απλά το κατέγραψε πρόσφατα στους «Πρωταγωνιστές», αποκαλύπτοντας στο πανελλήνιο «τα μυστικά του βάλτου μας».

Αυτοδιοικητική Κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις»
Θεματική Ομάδα Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Πληροφ. Λ. Τσικριτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top