Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Πότε επιτέλους θα γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι;;;


«Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι συνήθως μόνος. Αν η αγάπη είναι σκλαβιά, τότε δεν είναι αγάπη. Ο ελεύθερος άνθρωπος έχει την αίσθηση της ειρηνικής σιγουριάς μέσα του. Ο ελεύθερος άνθρωπος αρνείται να παρασυρθεί από τις επιδοκιμασίες ή τις αποδοκιμασίες των άλλων. Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι απαλλαγμένος από ρόλους που υπαγορεύουν, ουσιαστικά ,τρόπους συμπεριφοράς. Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι υπεύθυνος, χωρίς να ανησυχεί όμως για τις εγωιστικές ερμηνείες των άλλων, σχετικά με το τι είναι ευθύνη. Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται πολίτης του κόσμου και ταυτόχρονα πολίτης της πιο μικρής κοινότητας χωρίς να νοιάζεται το τι πιστεύουν οι άλλοι για το πώς θα έπρεπε να αισθάνεται. Ο ελεύθερος άνθρωπος αγαπά τους άλλους γι' αυτό που είναι και όχι γι' αυτό που θα τον βόλευε να είναι. Αγαπά την ελευθερία του το ίδιο ακριβώς όσο και την ελευθερία των άλλων. Άνθρωπος που , με την συμπεριφορά του, υποδουλώνει άλλους και στηρίζει την υποτιθέμενη προσωπική του ελευθερία στην υποδούλωση άλλων ανθρώπων, με διάφορους τρόπους, δεν είναι στην ουσία ελεύθερος. Είναι σκλάβος του εγωισμού του. Και κάτι τελευταίο. Είναι ανόητο να χάνετε τον καιρό σας, προσπαθώντας να αλλάξετε τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για σας. Αρκεί απλά να είστε ο εαυτός σας.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

na min tous blepo mono ego o anelefteros!!!


Ο Σπάρτακος τίμησε τον κ. Χρήστο Δαβάκο (φωτο)





Τον μέχρι πρότινος Διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Χρήστο Δαβάκο, επισκέφθηκε το 5μελές Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκειμένου, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως Βοηθού Γενικού Διευθυντή, να του ευχηθούν καλή δύναμη και επιτυχία στο νέο του πόστο. Παράλληλα, τον ευχαρίστησαν για την συνεργασία και τον κοινό τους αγώνα μέσα από τον οποίο, όπως διαπιστώθηκε «επιτεύχθηκαν πολλά αλλά μπορούν να γίνουν και ακόμα περισσότερα πράγματα» σε μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των εργαζόμενων, την υγιεινή και ασφάλεια, το περιβάλλον αλλά και σε πολλά άλλα θέματα με κοινωνικές προεκτάσεις.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τίμησε τον κ. Δαβάκο για την 40χρονη πορεία του στην περιοχή, για τις υπηρεσίες που προσέφερε μέσα από την δραστηριότητά του, για την πρόθεσή του να συνεργαστεί από την πρώτη στιγμή με το συνδικάτο αλλά και για την διάθεσή του να έχει ανοιχτή πόρτα συνεργασίες με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ από την νέα του θέση.

Στον κ. Δαβάκο αποδόθηκε μία αναμνηστική μινιατούρα καδοτροχού καθώς και αντίγραφο της πρώτης σύμβασης που ο κ. Δαβάκος είχε υπογράψει με την επιχείρηση, ως νέος μηχανικός στα πρώτα χρόνια εξόρυξης το λιγνίτη.

 
back to top