Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Συμμετοχή αθλητών του Συλλόγου μας στον 1ο Ορειβατικό Αγώνα Ναμάτων...


Στην πλούσια φύση και τα άφθονα νερά των πηγών των Ναμάτων του Δήμου Ασκίου βρέθηκαν δύο αθλητές, μέλη του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη προκειμένου να τον εκπροσωπήσουν στον «Πρώτο Ορειβατικό Αγώνα Όρους Ασκίου». Πρόκειται για τους αθλητές Ανδρέα Αθανασιάδη και Πατουλίδη Πέτρο.
Ο Σύλλογος μας αισθάνεται την ανάγκη να δώσει θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του «Πρώτου ορειβατικού αγώνα όρους Ασκίου», στο Δήμο Ασκίου, στο Τοπικό Συμβούλιο Ναμάτων (στην ψυχή του αγώνα στο Γιώργο Χαλδούπη), στον σύλλογο του χωριού και κυρίως στους υπέροχους Ναματιανούς που με χαμόγελο και απέραντο σεβασμό υποδέχθηκαν , βοήθησαν και εξυπηρέτησαν τους αθλητές και τους συνοδούς τους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα , και κατέπληξαν τους πάντες με την εκδήλωση φιλοξενίας που ακολούθησε την απονομή των διπλωμάτων.
Ήταν ένας δύσκολος αλλά και μοναδικής ομορφιάς αγώνας (όπως όλοι οι αθλητές στο τέλος συμφώνησαν) με ύψιστη επιβράβευση τη συμμετοχή και τον τερματισμό.



Μέσα από τον αγώνα αυτό, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του Συλλόγου Ανδρέας Αθανασιάδης κατά την απονομή των διπλωμάτων θέλουμε να αναδείξουμε πως «στους δύσκολους και παράξενους καιρούς που ζούμε, ιδιαίτερα στην περιοχή μας στην οποία η (Δ)ΕΗ Α.Ε καθημερινά αυθαιρετεί περιβαλλοντικά, οι αθλητές του βουνού, έχοντας την ευθύνη στο βαθμό που δύναται για την υπάρχουσα κατάσταση, μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της κατεστημένης νοοτροπίας της κοινωνίας μας, αυτής που μας οδήγησε μέχρις εδώ. Ας φροντίσουμε όλοι μαζί λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα μέσα από την αγάπη μας για τον αθλητισμό. Η εποχή μας έχει ανάγκη τέτοια μηνύματα, απ όπου κι αν προέρχονται, όσο αδύναμα κι αν ακούγονται. Τα παιδιά του λεκανοπεδίου Κοζάνης-Πτολεμαΐδας έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον και το δικαίωμα αυτό πρέπει να το υπερασπιστούμε όλοι μας. Με την συμμετοχή όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε το περιβάλλον της περιοχής και όχι μόνο…»



Η θέση αυτή του συλλόγου μας βρήκε σίγουρα θετικούς αποδέκτες τους παρευρισκόμενους που κατά πλειοψηφία είναι και κάτοικοι του λεκανοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top