Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Μάθε μια ξένη γλώσσα δωρεάν μέσω internet...


Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα αλλά το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο για να παρακολουθήσετε μαθήματα σε κάποια σχολή; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού το Διαδίκτυο σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες και μάλιστα σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το δωμάτιό σας. Με την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων και του γρήγορου Ιnternet πολλές εταιρείες προσφέρουν μια γκάμα προϊόντων για εκμάθηση ξένων γλωσσών, άλλα δωρεάν και άλλα έναντι αντιτίμου, που επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με καθηγητές σε άλλες χώρες και να έρχονται σε επαφή με άλλους χρήστες που μαθαίνουν την ίδια γλώσσα. Οπως τονίζουν οι ειδικοί, το να μάθεις μια ξένη γλώσσα είναι όσο δύσκολο είναι να κάνεις μια δίαιτα: έπειτα από λίγο καιρό βαριέσαι. Η λύση είναι να βρει κανείς έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την ανία που καταλαμβάνει τους μαθητές μετά τους πρώτους μήνες. Για να λύσουν το πρόβλημα αυτό τα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών online προσφέρουν σταυρόλεξα, διαδραστικά βίντεο και άλλα παιχνίδια, καθώς και τη συμμετοχή σε διαδικτυακές κοινότητες για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.
Αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα που δεν γνωρίζεις η να μάθεις καλύτερα μια που γνωρίζεις λίγο και δεν έχεις χρήματα για κάτι τέτοιο ή ο ελεύθερος σου χρόνος δεν είναι σε συγκεκριμένες ώρες για να κανονίσεις μαθήματα, το παρακάτω site θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

http://www.livemocha.com/

Το μόνο που απαιτείται είναι η εγγραφή στο site δίνοντας το email σου.Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσεις μαθήματα επιλέγοντας ανάμεσα σε πάνω από 90 γλώσσες! Αφού γραφτείς μπορείς κατόπιν να εξασκηθείς με διάφορα quizzes αλλά και παίρνοντας βοήθεια από άτομα που γνωρίζουν την γλώσσα και είναι μέλη της συγκεκριμένης ομάδας καθότι θέλουν να μάθουν και αυτοί κάποια άλλη γλώσσα και περιμένουν και αυτοί με την σειρά τους να τους βοηθήσει κάποιος άλλος.Σε κάποια φάση σου προτείνουν και την δυνατότητα να παρακολουθήσεις κάποια περαιτέρω μαθήματα πληρώνοντας αλλά χωρίς να αποτελεί υποχρέωση για να συνεχίσεις να παρακολουθείς τον συγκεκριμένο δωρεάν κύκλο μαθημάτων που ξεκίνησες. Φαίνεται πάρα πολύ καλό και έξυπνο σαν ιδέα και μακάρι να συνεχίσει να προσφέρει το συγκεκριμένο site αυτό το πρόγραμμα των δωρεάν μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top