Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668
www.seenerga.wordpress.com
e-mail seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 7/2/2010

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

 Υπερεντατικοποίηση της εργασίας στην πρώτη γραμμή της παραγω-γής
 Καταστροφική μείωση του προσωπικού
 Γήρανση των εργαζομένων σε βαριές και δύσκολες εργασίες

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να υπενθυμίσει με τραγικό τρόπο στους υπεύθυνους της επιχείρησης, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στα συνδικάτα και στους ίδιους τους ερ-γαζόμενους ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα τελευταία χρόνια στα μέτωπα εργασίας είναι δολοφονικά και μακάρι να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Ο τεχνίτης μηχανολογικής συντήρησης Χρήστος Τριανταφυλλίδης έχασε το δάχτυλο του χεριού του κατά τις εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε ταινιόδρομο στο Ορυχείο Καρδιάς όπου εργαζόταν πάνω από 25 χρόνια.
Έρχεται ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της μείωσης του προσωπικού, της γήρανσης και (σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι στα 47 χρόνια) της μη ανανέωσης των εργαζομένων στις βαριές δουλειές των Ορυχείων και των σταθμών παραγωγής.
Το πρόβλημα της έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού και η αναγκαστική εντατικοποίηση της εργασίας έχει επισημανθεί επανειλημμένως από το Συνδικάτο μας από την ημέρα της ίδρυσής του και έχει μπει ως προμετωπίδα σ όλους τους αγώνες μας αλλά αυτό που φαίνεται ότι υπερισχύει είναι «το διαρκές πάγωμα των προσλήψεων» και οι αριθμοί στα χαρτιά των υπεύθυνων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων.
Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή ανάρρωση και μακάρι να πετύχει η προσπάθεια συγκόλλησης του δακτύλου που έγινε από τους έμπειρους και ικανούς γιατρούς του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ νοσοκομείου.
Απαιτούμε:
1. Άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στο διαγωνισμό σήριαλ του 2007.
2. Προκήρυξη άμεσα άλλων 5.000 θέσεων στην περιοχή.
3. Αυστηρή τήρηση όλων των κανονισμών που αφοράν την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων!
4. Αλλαγή πόστου στους Συναδέλφους περασμένης ηλικίας που εργάζονται σε βαριές και επικίνδυνες εργασίες.

Το γραφείο τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Δένουν» οι μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.
Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να έλθει στη Ν. Α Κοζάνης για ανάρτηση, δημόσια διαβούλευση και έγκριση η πρόταση για τα 1300 στρέμματα της Ποντοκώμης, τα οποία χρειάζεται η ΔΕΗ για να αναπτυχθεί το Ορυχείο. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του πολιτικού του γραφείου στην Πτολεμαίδα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος, προσθέτοντας ότι « μ΄ αυτόν τον τρόπο, θα γίνει νόμος η μετεγκατάσταση των δύο οικισμών». H εξέλιξη αυτή προήλθε μετά την αποδοχή της πρότασης του κ.Κουκουλόπουλου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τις μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, ενώ όπως τόνισε ο Βουλευτής «έως τα τέλη Μαρτίου θα υποβληθεί μία μελέτη που θα αφορά όλο το λεκανοπέδιο, τόσο για τα σημεία που ολοκληρώθηκε η εξόρυξη του λιγνίτη, όσο και για εκείνα που απομένουν προς εκμετάλλευση.»

απο το http://ai-vres.blogspot.com/


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

τα 1300 στρέμματα της Ποντοκώμης,
ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος,
απο τον παππού του τα ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ,
και προσθέτει
ότι « μ΄ αυτόν τον τρόπο, θα γίνει νόμος η μετεγκατάσταση των δύο οικισμών»????

Άλλον τρόπο δεν έχει να προτείνει ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ της ΔΕΗ,
βουλευτής και
"ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ"???

 
back to top