Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κουτάβια, οδηγοί τυφλών, ζητούν αναδόχους...


Το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας” ξεκινά πρόγραμμα αναδοχής κουταβιών. Τα κουτάβια που... προορίζονται για σκύλοι οδηγοί τυφλών πηγαίνουν σε ηλικία 6 εβδομάδων σε σπίτια εθελοντών οι οποίοι αναλαμβάνουν την ανατροφή τους για ένα χρόνο, τη διατήρηση της καλή φυσικής τους κατάστασης και υγείας και την κοινωνικοποίησή τους. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται από τους εκπαιδευτές του κέντρου μιας και βρίσκονται σε στενή συνεργασία μαζί τους. Οι εκπαιδευτές επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τους εθελοντές, τους στηρίζουν και τους ενισχύουν στο έργο της σωστής ανατροφής του κουταβιού. Επίσης οι εθελοντές συμμετέχουν σε ομάδες και σεμινάρια που οργανώνονται με στόχο τη συνεχή τους επιμόρφωση και εποπτεία.
Το πρώτο σεμινάριο για τους ανάδοχους εθελοντές είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 6 Μαρτίου 2009.

Προϋποθέσεις:
Ενας ανάδοχος εθελοντής θα πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, να έχει εμπειρία στην ανατροφή και τη φροντίδα ενός σκύλου, κατοικία κατάλληλη για τη διαμονή του κουταβιού (σε εσωτερικό χώρο), αυτοκίνητο, χρόνο διαθέσιμο για τη φροντίδα και εκπαίδευση του κουταβιού και διάθεση συνεργασίας με τους εκπαιδευτές του κέντρου μας.
Η επιλογή των κουταβιών γίνεται από το κέντρο μας και μετά τον πρώτο χρόνο τα κουτάβια επιστρέφονται σε μας για την εκπαίδευσή τους.
Τα έξοδα διατροφής και κτηνιατρικής παρακολούθησης των κουταβιών καλύπτονται από το κέντρο μας.
Οσοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν εθελοντικά την αναδοχή ενός κουταβιού, μπορούν να το δηλώσουν στο email : info@greekguidedogs.gr ή να επισκεφτούν το http://www.greekguidedogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top