Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μην κολλάτε στους σπασίκλες...

Οι 11 κανόνες της εργασιακής ζωής, κατά τον Bill Gates, τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ οι μαθητές να μάθουν στα σχολεία:
1. Η ζωή είναι άδικη. Συνηθίστε το.
2. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτοεκτίμησή σας. Περιμένει από εσάς να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας προτού αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας.
3. Δεν πρόκειται να κερδίσετε 40.000 δολλάρια τον επόμενο χρόνο που θα αποφοιτήσετε από το κολλέγιο. Δεν πρόκειται να γίνετε αντιπρόεδρος εταιρείας με αυτοκίνητο με κινητό τηλέφωνο, αν δεν τα κερδίσετε με τον κόπο σας.
4. Αν νομίζετε ότι ο δάσκαλός σας είναι ζόρικος, περιμένετε να δείτε το αφεντικό σας. Ο οποίος δεν εκτελεί τη θητεία του.
5. Το να ψήνεις μπιφτέκια σε φαστφουντάδικο δεν είναι πλήγμα για την αξιοπρέπειά σας. Οι παππούδες κι οι γιαγιάδες σας είχαν μια διαφορετική λέξη για το ψήσιμο των μπιφτεκιών. Το ονόμαζαν «ευκαιρία».
6. Αν τα θαλασσώσετε, δε φταίνε οι γονείς σας γιαυτό. Σταματήστε να κλαψουρίζετε για τα λάθη σας και μάθετε από αυτά.
7. Πριν να γεννηθείτε εσείς, οι γονείς σας δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο τους βρίσκετε τώρα. Έγιναν έτσι από την υποχρέωση του να πληρώνουν τους λογαριασμούς σας, να μαζεύουν τα ρούχα σας και να σας ακούνε να λέτε συνεχώς πόσο κουλ είστε. Έτσι, πριν να τρέξετε να σώσετε τα τροπικά δάση από τα παράσιτα των γονιών σας, προσπαθήστε να μαζέψετε τα ρούχα από το δωμάτιό σας.
8. Στο σχολείο σας μπορεί να μην υπάρχουν νικητές και νικημένοι αλλά τη ζωή υπάρχουν. Σε μερικά σχολεία μάλιστα έχουν καταργήσει και το σύστημα αξιολόγησης και θα σας ρωτήσουν όσες φορές χρειάζεται μέχρι να πάρουν τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με την πραγματική ζωή.
9. Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν κάνει διακοπές το καλοκαίρι και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας. Κάντε το αυτό στον ελεύθερο χρόνο σας.
10. Η τηλεόραση ΔΕΝ είναι η αληθινή ζωή. Στην αληθινή ζωή οι άνθρωποι πρέπει να αφήσουν την καφετέρια και να πάνε στις δουλειές τους.
11. Τέλος, να είστε καλοί με τους σπασίκλες γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να δουλεύετε γιαυτούς…

Πηγή:http://www.e-fungus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top